Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Na vijf jaar en Tulip Bowl-winst vertrekt Markus Zielke bij Hilversum Hurricanes

Hilversum Hurricanes gaat op zoek naar een nieuwe head coach. Op Instagram maakte de club bekend dat Markus Zielke na vijf jaar zijn taken neerlegt bij de club.

In 2018 werd Zielke in deze functie bij de Canes, die binnenkwam met ervaring als onder meer offensive coordinator bij de Hilversummers en head coach bij de Amsterdam Panthers. Gelijk in zijn eerste jaar bleek de combi succesvol. Hilversum werd voor het eerst in 17 jaar landskampioen door in de finale af te rekenen met de Lelystad Commanders.

Dát succes wist de head coach in de jaren daarna niet te herhalen, maar hij hield zijn team wel op de been in de voor veel teams lastige coronaperiode. De afgelopen twee seizoenen eindigden in respectievelijk een 3-7 en 2-6 record. De laatste editie van de Eredivisie deden de Hurricanes desalniettemin tot de laatste speelronde mee om een plek in de play-offs, die uiteindelijk naar Rotterdam ging.

Wie de opvolger van Zielke wordt in het Gooi is nog niet bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *