Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Andere quarterback, zelfde resultaat: Packers wéér te sterk voor Bears

Niet Aaron Rodgers maar Jordan Love stond under center bij de Green Bay Packers in de oudste rivalry van de NFL. Het mocht voor de Chicago Bears geenszins baten – voor de negende keer op rij wonnen de cheeseheads het onderlinge treffen: 20-38.

Het was even wennen – voor het eerst sinds 2007 stond er een quarterback op het veld voor de Packers bij de seizoensopener die niet de naam Aaron Rodgers droeg. Toen was dat voor het laatst Brett Favre – de ene Packers-legende werd een jaar later afgelost door wat de volgende zou blijken. Of Jordan Love die status zal bereiken is gissen, maar een goed begin is het halve werk.

En een goed begin, zo kun je een overwinning op de Bears zeker noemen. Chicago dacht eindelijk een echt competitief team op de been te hebben gebracht. Natuurlijk, dat kan nog steeds waar zijn en wie weet wordt de rest van het seizoen een glorieuze zegetocht. Maar gelijk verliezen van de Packers doet flink pijn in Illinois. Wie de quarterback ook is.

Jordan Love, dus. De van Utah State afkomstige 1st round pick uit 2020 passte voor 245 yards met 15 completions in 27 pogingen. Belangrijker: hij vond driemaal een medespeler voor een touchdown.

Ín de endzone waren Aaron Jones en Romeo Doubs de gevierde namen. Doubs ving twee keer de bal voor een touchdown, Jones deed dat éénmaal en rushde ook nog een keer voor 1 yard de goal line over.

Vooral de scores van laatstgenoemde hadden impact. Bij een score van 10-6 na twee kwarten was de wedstrijd namelijk nog verre van verloren voor de Bears, na twee TDs van Jones een goed half kwart later hing de vlag er een stuk minder florissant bij op Soldier Field. Toen Quay Walker in Q4 de bal 37 yards terugbracht voor een pick six was het pleit beslecht. Eindstand: 38-20.

Verregaande conclusies trekken op basis van één speelronde is altijd lastig, maar duidelijk is dat Jordan Love in drie jaar tijd prima is klaargestoomd voor het echte werk. Of hij over een langere periode de dragende kracht van de Packers zal blijken, net als voorgangers Favre en Rodgers, dat moet blijken. Maar als hij de volgende legende niet is, verzacht hij voor de Packers het wachten daarop wel behoorlijk.

De Bears intussen zullen zich moeten realiseren dat ze een quarterback hebben die geen geweldige passer is. En dat Justin Fields dat misschien wel nooit zal worden, ook. De Bears-QB gooide een cruciale pick six die hem mag worden aangerekend, en noteerde slechts 5.1 yards per completion. Er staat op papier geen onaardig roster in Chicago, bepaald niet. Maar het op z’n best gebruiken daarvan is een uitdaging die HC Matt Eberflus moet zien te overwinnen.

Foto: Pro Shots / SIPA USA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *