Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Jeroen’s Scramble: Moeilijk Rams-fan te zijn en blijven

Sinds Los Angeles een eigen team heeft ben ik fan van de LA Rams. Dat zorgde in de eerste drie jaar voor mooie partijen en zelfs een SuperBowl, waarna het bergafwaarts ging met het team. Slechte aankoopbeslissingen en blessures speelde het team parten. Welke gevolgen heeft dit voor het team, het seizoen en QB Stafford?

Een van de leukste dingen van een Los Angeles Rams-fan zijn is de community. Op social media wordt actief naar de wedstrijden toegeleefd en het sentiment is, ondanks het beroerde vorige seizoen, vaak positief. De afgelopen weken is de fanbase echter opgesplitst in voor- en tegenstanders. De ene kant trekt iedere beslissing van coach McVay in twijfel en maait slecht presterende spelers genadeloos neer. De andere kant is in de minderheid en past de struisvogel techniek toe: je hoofd in het zand stoppen en de wereld door laten draaien. Maandag was het de beurt aan de nieuwe QuarterBack Brett Rypien om op de socials een kopje kleiner gemaakt te worden. Kreten als ‘worst QB ever’ en ‘he got to go’ kwamen vaak voorbij. Natuurlijk onrechtvaardig, maar na een verlies van 20-3 tegen de Packers was het te verwachten dat de fans een kop van jut nodig hadden. In de slipstream van het commentaar op Rypien kwam ook Stafford er niet zonder digitale kleerscheuren af. De duimblessure die hij, vorige week, opliep was volgens de ‘keyboard warriors’ onnodig en hij zou over het geheel niet heel goed presteren. Tenminste aldus de Monday Morning Quarter Backs’ 

Nu hebben de Rams volgende week een rustweek en is het goed mogelijk dat de duim van Stafford weer 100 procent is. Feit blijft echter dat het team uit LA van de laatste acht wedstrijden er zes verloren en op dit moment beschamend op 3-6 staan. De helft van het seizoen is inzicht en je hoeft geen wiskundige te zijn om te voorspellen dat een play-off-plek, laat staan een SuperBowl-kans zo goed als onmogelijk is. De komende weken treden de Rams aan tegen Seahawks, Browns, Ravens, Saints en de 49ers. Vijf wedstrijden, vijf kansen. De geschiedenis leert ons dat alles kan gebeuren in de NFL, maar deze droom lijkt wel heel ver buiten het bereik. Een ander scenario is dat de duim van de QB niet geneest en het seizoen officieel afgeschreven kan worden. Wat gebeurt er dan met Stafford? Hoewel McVay een groot aanhanger is van de atleet, is ontslag misschien dan wel een optie. Aan de andere kant, met wie moeten de Rams dan verder? 

Wat twee jaar geleden in de minuut na het laatste fluitsignaal in de SuperBowl was de huidige situatie niet te verzinnen. De Los Angeles Rams zijn hekkensluiter en dat doet pijn bij het team en de fans. Zo zit ik, net als velen, mij iedere zondag op te vreten bij de vele (wan) prestaties van het huidige team. Ik ben geen coach dus een oplossing zou ik niet kunnen bedenken. Wat ik echter wel zie is een team dat niet aan elkaar gewend lijkt te zijn. Een team van mooie momenten en uitstekende spelers als Cooper Kupp, Tutu Atwell, Cam Akers, Aaron Donald en laten we Puka Nacua niet vergeten. Deze wide reciever is misschien wel een van de grootste verrassingen dit jaar in de NFL. Op papier heeft het team dan ook alles om, dit seizoen, iets boven de middenmoot te belanden. Maar dan moet er wel gewonnen worden. En dat gebeurd dus niet. Het leven van een Rams-fans is op dit moment dus niet heel erg fijn.

Jeroen van Trierum is pop culture journalist en sinds het maken van meerdere verhalen over de Amsterdam Admirals American Football-fan. Na Tennessee Titans, New Engeland Patriots juicht hij sinds vijf jaar LA Rams-fan. Niet zo vreemd want na Amsterdam is Los Angeles ‘zijn’ stad. Voor Gridiron schrijft hij iedere week een column over de wondere wereld van de National Football League.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *