Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Detroit Lions trekken aan kortste eind tegen Dallas

Het is de Detroit Lions niet gelukt om de Dallas Cowboys in eigen huis te verslaan. Een succesvolle two-point conversion leek de ploeg uit Motown in de slotseconden een 21-20 overwinning te geven, maar een curieuze penalty maakte daar een einde aan. Volgens de arbitrage had de ontvanger van de potentiële winnende score, offensive lineman Taylor Decker, zich niet gemeld als eligible.

De versie van de arbitrage werd na de wedstrijd door enkele Lions-officials in twijfel getrokken, inclusief door de hoofdpersoon in het drama. Door de nederlaag komen de Lions en de Cowboys allebei op een 11-5 record. Met een overwinning hadden de Lions de top seed in de NFC over kunnen nemen van de San Francisco 49ers, het team dat zondag speelt tegen de Washington Commanders.

De overwinning van de Dallas Cowboys was een opsteker voor Dak Prescott en receiver CeeDee Lamb in het bijzonder. Lamb hengelde een dag voor nieuwjaar een persoonlijk record aan vangballen binnen. Hij eindigde de avond met 13 catches en 227 yards. Zijn 92-yards touchdown catch (na een uitmuntende scramble van Dak Prescott om tijd te kopen) bezorgde Cowboys een 7-3 voorsprong.

Lamb verbeterde tijdens de wedstrijd het Cowboys-record voor catches in één seizoen, alhoewel de receiver waarschijnlijk niet aan de catch herinnerd wil worden die hem het record opleverde. Catch 112 was namelijk een catch die eindigde met een fumble door de endzone, waardoor de Cowboys de bal diep in het territorium van de Lions teruggaven aan de bezoekers.

In de tweede helft wisselde de voorsprong enkele keren van eigenaar. De Cowboys leken de wedstrijd weg te stoppen met een 43-yards fieldgoal door Aubrey, maar de Lions wisten met 1:41 minuten op de klok alsnog het veld over te steken. De touchdown van Amon-Ra St Brown kon echter niet afgetopt worden met een two point conversion in wat nog lang als een discutabele beslissing rond zal blijven zingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *