Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

San Francisco bezorgt Green Bay gebroken hart

Quarterback Brock Purdy van de San Francisco 49ers kende niet de beste avond van zijn loopbaan, maar leverde op het moment supreme zijn beste ballen af. Zonder de geblesseerde Deebo Samuel is de Niners aanval geen schim van zichzelf, maar met een laatste aanvalsdrive in de slotminuten weet het toch te winnen van de Green Bay Packers: 24-21.

Purdy gooide op de slotdrive zes van de zeven ballen raak en zorgde er zo voor dat running Christian McCaffrey zijn tweede touchdown van de avond kon maken. Hiermee evenaarde de running back overigens een prestigieus record uit de San Francisco geschiedenisboeken. Met 23 touchdowns in een seizoen kwam McCaffrey op gelijke hoogte met Jerry Rice.

Purdy eindigde de avond met 23 voor 39 passes en 252 passing yards. Zijn enige touchdown pass van de avond ging naar George Kittle, waardoor de Niners voor het eerst aan de leiding ging. De leiding zou uiteindelijk zes keer van hand wisselen.

Hoe anders was de avond van Jordan Love, die juist goed aan de wedstrijd begon en er in het Levis Stadion een echte wedstrijd van maakte. Love had hierbij de hulp van running back van Aaron Jones, die de eerste running back in 50 pogingen werd om de Niners verdediging met meer dan 100 yards te schaden.

De Packers hadden mogelijkheden de thuisploeg nog meer pijn te doen, maar een turnover on downs en een gemiste fieldgoal deden de Cheeseheads de rest van de avond pijn. Exemplarisch: de Green Bay aanval had zowat het hele eerste kwart balbezit, maar uiteindelijk maar drie punten om op terug te vallen.

De verdediging van San Francisco stond er toen het nodig was. Love wilde zelf een game-winning drive orchestreren, maar werd al op de vierde play onderschept door linebacker Dre Greenlaw. Het was de tweede onderschepping van Greenlaw op de avond, waardoor hij ongetwijfeld in de kleedkamer een van de gameballs uitgereikt heeft gekregen.

San Francisco speelt volgende week in de derde NFC Conference Championship op rij. De Rams en de Eagles versperden de Niners de afgelopen twee seizoenen de doorgang naar de Super Bowl. De tegenstander heet volgende week Detroit Lions of Tampa Bay Buccaneers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *