Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Hartzeer in Buffalo na gemiste fieldgoal; Chiefs door

De Kansas City Chiefs dringen door tot de AFC Championship door de Buffalo Bills met 24-27 te verslaan. Het is de zesde keer op rij dat de ploeg van hoofdcoach Andy Reid de opwachting maakt in de halve finale. De ploeg reist nu af naar Baltimore voor een Conference Championship tegen de Ravens.

De wedstrijd heeft alle ingrediënten van een klassieker. Het is klassiek stuivertje wisselen in het Highmark Stadion van de Buffalo Bills. De leiding verandert zes keer van hand. De Chiefs hebben in de laatste minuten van het vierde kwart de kans bij een 24-27 stand om weg te lopen van de Bills, maar verzuimen dat. Een fumble door de endzone zorgt ervoor dat de Bills nog een keer amok kunnen maken in de redzone van de Chiefs. 

De Bills overleven op de laatste allesbeslissende drive een fumble van Josh Allen en een fourth down conversion, alleen maar om in de harten te worden geraakt door een gemiste fieldgoal. De Chiefs lopen hierna de klok vakkundig uit.

De Bills beginnen agressief aan de wedstrijd en hebben voornamelijk profijt van loopwerk van Josh Allen. De quarterback zorgt ervoor dat de ploeg met 10-6 de leiding neemt; en aan het einde van de tweede helft ook nog eens. Zijn run brengt de ploeg dan de 17-13 leiding.

De Chiefs hebben het in vijandig territorium aanvankelijk lastig en moeten genoegen nemen met fieldgoals, totdat een touchdown catch van Travis Kelce in ieder geval vriendin Taylor Swift en broer Jason Kelce op de banken krijgt. De touchdown pass van Patrick Mahomes is speciaal, want het is de vijftiende keer dat de ploeggenoten elkaar vinden. Dit is een evenaring van een record dat Tom Brady in handen heeft met tight end Rob Gronkowski (Patriots).

De verbetering van het record komt meteen bij de start van het derde kwart. Vanaf de tweede helft is het Kansas City dat de klok slaat en dat begint al met een spectaculaire catch van Marques Valdes-Scantling. De drive wordt afgesloten met Kelce, die voor de endzone vecht en binnensluipt voor de zestiende combi: 17-20.

Alsof het aantal lead changes je nog niet duizelt, dan heb je daar altijd nog Khalil Shakir. De receiver vangt een strakke streep van Allen op fourth down om de druk weer bij de Chiefs te leggen. Running back Pacheco brengt de voorsprong echter weer naar de Chiefs voor de uiteindelijke eindstand: 24-27.

De Chiefs kunnen hierna de voorsprong uitbreiden, maar -terwijl de uitploeg aan de deur klopt- de bal wordt door de endzone gefumbled. Het zorgt uiteindelijk voor de ongewenste ontknoping voor Bills; een ontknoping waar de ploeg en de hartstochtelijke fanschare inmiddels bekend mee is geraakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *