Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Groningen wint verrassend in Almere, ook Leiden en Maastricht naar eerste zege

De Groningen Giants zijn het seizoen uitstekend begonnen. Het boekte een verrassende zege in Almere, waar het verliezend finalist van 2023 Flevo/Lelystad met 14-20 versloeg. Op de andere velden konden Leiden en Maastricht juichen.

In de officiële communicatie van de AFBN wordt de thuisploeg van deze zondag als ‘Flevo Phantoms’ opgegeven, maar in de praktijk blijkt dat toch weer een combinatie met de Lelystad Commanders. Al is de rol van die laatstgenoemde minder prominent. Zo vertrok Sydney Kunst naar de Amsterdam Crusaders om in de BNL te spelen en deed Carlo van Deventer een stapje terug. De ster stond slechts een handvol snaps under center.

Het ietwat uitgekleedde Flevo/Lelystad trof de Groningen Giants, die juist een tandje erbij lijken te hebben gezet dit seizoen. De o-line oogt sterker, de offense als geheel daardoor stabieler en quarterback Martin Garriga lijkt comfortabeler. De ploeg van de Amerikaanse head coach Sam Peek kan op defense nog altijd rekenen op onder meer captain Jochem Hilberdink.

De ontwikkeling, die tijdens het vorige seizoen al zichtbaar was bij de noorderlingen, lijkt daarmee te hebben doorgezet. In het eerste kwart komt de formatie nog op achterstand, maar bij rust staat het al 7-20 op Sportpark De Marken. De thuisploeg spartelt dan nog wel wat tegen, maar komt niet meer langszij.

Ook Leiden en Maastricht winnen

Lightning Leiden won zaterdagavond al overtuigend met 0-23 in Arnhem van de Falcons. De regerend landskampioen lijkt zo verder te gaan met waar het vorig jaar ook al mee bezig was: dominant football op de mat leggen en wedstrijden winnen. Vorig seizoen kon Flevo/Lelystad daar bij vlagen goed in mee, de vraag is wie het dit seizoen de Leidenaren moeilijk kunnen maken.

Het duel tussen Eredivisie-nieuwkomers Maastricht Wildcats en Utrecht Dominators is gewonnen door de Limburgse thuisploeg, die overtuigend met 28-7 won in een herhaling van de afgelopen finale van de Eerste Divisie. De Wildcats willen met de eerste zege op zak proberen te herhalen wat Leiden vorig seizoen deed: na de promotie gelijk de landstitel grijpen.

Eén reactie

  1. De laatste wedstrijd werd gewonnen door Maastricht wild cats maar niet thuis ze speelde een uit wedstrijd in Utrecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *