Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Arnhem Falcons vergeten te scoren

Lightning Leiden heeft in een uitwedstrijd tegen Arnhem Falcons met 0-23 gewonnen. De Leidenaren hielden de Arnhemmers van score af, ondanks dat de thuisploeg zo’n vijf keer in scoringsgebied van Lightning door wist te dringen. Elke keer hield de regerend landskampioen de endzone echter schoon.

Al in de tweede drive is Lightning Leiden succesvol. Arnhem moet de bal punten, maar krijgt deze niet van de eigen helft af. De play na de punt is het Owen van Gorcum die er meteen een lange run uit perst. Van Gorcum is uiteindelijk ook degene die het klusje klaart, door van dichtbij binnen te duwen. Met de extra punt maakt dat 0-7 voor Leiden.

Arnhem maakt deze avond weinig klaar, maar aan het einde van het eerste kwart lijkt er een lichtpuntje te zijn na een lange punt return. Arnhem mag proberen vanaf de 30 yards lijn te slagen, maar komt er uiteindelijk bekaaid vanaf. De 45 yards fieldgoal poging die de eerste punten van het seizoen moeten opleveren wordt geblocked.

Opnieuw een lange run van Van Gorcum geeft Lightning de drempel op de endzone van Arnhem. In het zicht van de haven moet de ploeg echter genoegen nemen met een fieldgoal: 0-10.

Het lukt de Arnhemmers telkens om een aantal first downs te halen, maar echte sustainable drives zitten er deze avond niet in. Nadat de Falcons op fourth down de bal opgeven, is het opnieuw Leiden dat de klok slaat. Een lange pass op Guillaume Soudain geeft de ploeg weer een mooie uitgangspositie voor een score. De ploeg lijkt zich aanvankelijk in de voet te schieten met penalty’s, maar vanaf 3th-and-28 is het dezelfde Soudain die op miraculeuze wijze de bal vangt (zie foto) en alsnog de endzone in loopt. De PAT gaat echter mis: 0-16.

Aan het begin van het derde kwart raakt een potentiële succesvolle drive van de Falcons opnieuw in het slop. Na een sack op fourth down moet de formatie de bal diep in Leids gebied teruggeven aan de bezoekers. Leiden kan uit deze aanval de onderscheidende punten maken. Een onderschepping van Arnhem wordt weggewuifd door een penalty en na een pass interference van de Falcons in de endzone is het wederom Soudain die de touchdown pass mag ontvangen van quarterback Robin Brandenburg.

Ook de volgende aanmoedigende drives van Arnhem leiden niet tot punten. Bij de een-na-laatste drive komt de kick returner tot de 30 yards lijn. Ook nu strandt de aanval op 4th down met een neergeslagen bal in de endzone. Ook de laatste aanval van de Arnhemmers wordt in al haar schoonheid ontmanteld. De Gelderse quarterback verliest de bal op de 20 yards lijn van Leiden met een fumble, waarna de regerend Tulip Bowl kampioen de wedstrijd verder makkelijk uit kan lopen.

Foto: Bas de Leeuw

Eén reactie

  1. Degene die op miraculeuze wijze de bal vangt is Guillaume Soudain, Tight End, bij ons, op de foto. Graag een correctie hierin in het verhaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *