Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Dominators of the Decade: Justin Jefferson

In Gridiron 5 kijken we naar spelers die het komende decennium domineren. We lichten er online eentje uit. Minnesota Vikings wide receiver Justin Jefferson heeft na vier seizoenen de meeste receiving yards in die tijdspanne aller tijden onder wide receivers. 

Dat is best een prestatie, gezien het feit dat de receiver dit seizoen maar tien wedstrijden in actie kwam. 2023 gaat niet de boeken in als het beste jaar van de wide receiver, die in zijn eerste drie seizoenen menig NFL-record verbrijzelde. Vorig seizoen werd hij op 23-jarige leeftijd de jongste speler ooit om de NFL te leiden in catches (128) en receiving yards (1.809). Hij won er Offensive Player of the Year accolades mee en wat nog meer… voor het eerst in lange tijd werd hij genoemd als de mogelijke kandidaat om een aanval te doen op de majestueuze loopbaanstatistieken van Hall of Fame wide receiver Jerry Rice. Om een aanval te doen op die torenhoge cijfers is het belangrijk dat je gezond blijft. En dat lukt Jefferson in 2023 niet. De wide receiver miste een aantal wedstrijden door een hamstring kwetsuur en in de wedstrijd waarin hij terugkwam van de blessure, sloeg het noodlot opnieuw toe. Dit keer moest Jefferson afhaken met een blessure aan de borst. Ondanks de pijntjes lukte het Jefferson in beperkte speeltijd toch meer dan 1000 yards te halen.

De Minnesota Vikings hebben de optie in zijn rookie contract voor een vijfde seizoen inmiddels gelicht. Geheel terecht als je bedenkt dat de receiver in vier jaar bij de club tot 392 catches en 5.899 yards is gekomen en 30 touchdowns. Extrapoleer die cijfers maar eens naar de 20 seizoenen die Jerry Rice in zijn loopbaan speelde.

Wil je lezen wie de andere Dominators zijn? Gridiron 5 is los verkrijgbaar via onze webshop. Je kunt je natuurlijk ook abonneren op het blad. Dan krijg je vier nummers thuisgestuurd voor slechts 29,95!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *