Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Cornerback Vontae Davis overleden

Cornerback Vontae Davis is vandaag onverwachts overleden. De verdediger, die ooit het Nederlandse nieuws haalde omdat hij tijdens de rust van een American football wedstrijd met pensioen ging, mocht slechts 35 jaar oud worden. Davis werd dood aangetroffen in zijn woning. Volgens de politie is er sprake van een natuurlijke dood. Davis speelde tien jaar in de NFL voor teams als Miami Dolphins, Indianapolis Colts en Buffalo Bills.

De steunbetuigingen vanuit de NFL-community stromen binnen. Onder andere wide receiver T.Y. Hilton en Indianapolis Colts eigenaar Jim Irsay lieten zich al horen op X. 

Davis werd tijdens de 2009 NFL Draft in de eerste ronde gekozen door de Miami Dolphins. Hij werd als 25ste gekozen en kwam in zijn rookie season tot 52 tackles, 11 verdedigde passes en vier onderscheppingen. Na drie seizoenen werd de verdediging verscheept naar de Indianapolis Colts in ruil voor draft picks. Hier verbleef hij vijf seizoenen.

Davis eindigde zijn loopbaan bij de Buffalo Bills. Na de eerste helft van de wedstrijd tegen Los Angeles Chargers bleef hij achter in de kleedkamer en kondigde hij zijn pensioen aan. Hij eindigde zijn loopbaan met 22 onderscheppingen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *