Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Rugbyster tekent bij Kansas City Chiefs

De Welshman Louis Rees-Zammit heeft een contract afgedwongen bij de Kansas City Chiefs. De 23-jarige rugby international kondigde onlangs aan dat hij rugby vaarwel zei om een droom in de NFL na te jagen.

Rees-Zammit komt met voordelen voor de Chiefs, omdat hij zich via het International Player Pathway programma van de NFL heeft aangemeld. Eenzelfde route gebruikte Flevo Phantoms tight end Thomas Odukora. NFL-teams krijgen een zeventiende plek op het practice Squad cadeau wanneer ze een speler uit het programma opnemen in de selectie. 

Rees-Zammit wist zich in de kijker van de Chiefs te spelen met een 4,43 tijd op de 40 yard dash. Als rugbyer wist hij al eens een topsnelheid te halen in een wedstrijd van bijna 39 kilometer per uur. Ter vergelijking: de topsnelheid in het afgelopen NFL-seizoen lag op 35,5 kilometer per uur.

Rees-Zammit meet 1,91 meter hoog. Zijn combinatie van snelheid, lengte en kracht kan van hem een ideaal aanvallend wapen maken, als hij tenminste de American football techniek onder de knie krijgt. Met Andy Reid als hoofdcoach heeft hij in ieder geval een ideale leermeester. 

De beslissing van Rees-Zammit om zich aan te melden voor het International Player Pathway programma was een schok voor Wales. De aankondiging kwam twee weken voordat Wales in het Six Nations toernooi uitkwam tegen Schotland. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *