Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

NFL Draft 2024 kan een familie reünie worden

Gridiron is later deze maand live aanwezig bij de NFL Draft in Detroit. Tijdens die NFL Draft kan het zomaar zijn dat sommige (voormalige) NFL-spelers de fakkel door kunnen geven aan hun kroost. Maar liefst 12 zonen van oud NFL-spelers deden mee aan de NFL Combine eind februari.

Het meest gewilde familielid tijdens de aankomende NFL-draft is Ohio State wide receiver Marvin Harrison Jr, die de genen bij zich draagt van de voormalig Indianapolis Colts Hall of Fame receiver naamgenoot. Maar Luke McCaffrey en Brenden Rice zijn receivers die alleen al vanwege de familiestamboom in de gaten worden gehouden. Het zijn de zoons van respectievelijk San Francisco running back Christian McCaffrey en receiver Jeffrey Rice.

Er is nog een voormalig San Francisco 49ers speler die een talentvolle zoon heeft rondlopen. Frank Gore Sr. kijkt namelijk op Draft Day met interesse naar Southern Miss running back Frank Gore Jr.

Verdere bekende zonen op offense zijn receiver Jordan Whittington (vader RB Arthur Whittington) en offensive linemen Joe Alt (van Pro Bowl John Alt), Javon Foster (van defensive lineman Jerome Foster) en Drake Nugent (van quarterback Terry Nugent).

Ook verdedigend slaat het talent soms over van generatie op generatie. Defensive lineman Jonah Elliss leerde verdedigen van zijn vader Luther Elliss. Defensive linemen Jaylen Harrell en Kris Jenkins behoren bij respectievelijk James Harrell en Kris Jenkins Sr. Ook Clemson linebacker Jeremiah Trotter Jr klinkt de meeste footballfans bekend in de oren, aangezien hij de offspring is van de linebacker met dezelfde naam.

Overigens hebben niet alle sterrenzonen de Combine gehaald. Terique Owens van sterreceiver Terrell Owens moet maar hopen dat hij tijdens de driedaagse selectieprocedure überhaupt wordt gedraft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *