Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Lightning Leiden loopt vierde kwart weg van Flevo

Lightning Leiden heeft een belangrijke stap gezet richting de play-offs met een overwinning in Lelystad op Flevo Phantoms. De Phantoms kunnen de eerste drie kwarten nog goed bijbenen, maar gaan uiteindelijk aan eigen slordigheden ten onder. Hierdoor kan Lightning de wedstrijd vrij makkelijk uitspelen: 19-28.

Op het zonovergoten sportpark neemt Flevo Phantoms in elk van de eerste drie kwarten een voorsprong. Het opent de score in eigen huis. Na een lange punt return en een daaropvolgende penalty is het Frank van Deventer die een mooie aangesneden pass in de endzone ontvangt voor de 7-0.

Ook in het tweede kwart (13-7) en het derde kwart (19-14) neemt de thuisploeg het heft in eigen handen. Telkens komt er echter een gedegen antwoord van de regerend Tulip Bowl kampioen. Vooral het antwoord op de 13-7 is fraai. Lightning Leiden heeft maar een paar plays nodig om het tij te keren. Een prachtige diepe 49-yard pass op receiver Rabi Bunga geeft de Sleutelstad de voorsprong bij de rust. Flevo probeert het aan het einde van de eerste helft nog wel met een wanhoopspoging, maar deze wordt onderschept.

Turnovers zijn uiteindelijk wat het lot van Flevo bepaalt. Nadat de ploeg via fullback Vincent Geene voor de derde keer de leiding neemt (19-14 in het derde kwart), is het slordig met de bal. Achtereenvolgens een onderschepping en een fumble zorgen ervoor dat Lightning de leiding terug in handen kan nemen, dankzij een quarterback draw van quarterback Lars Wenger (die eerder ook al met een quarterback run scoorde).

Omdat Lightning meer trefzeker is met de PATs ontstaat er een goed van twee punten na deze laatste score. De comeback poging van Lelystad komt hierna niet meer van de grond. Een onderschepping van Rishon Juan Pedro (foto) strandt op vijf yards van de goalline van Flevo. Vanaf die afstand is het een eitje voor Joshua Breuken om de touchdown pass van Wenger binnen te strekken en de einduitslag op het scorebord te zetten.

Lightning Leiden heeft dit seizoen nog geen wedstrijd verloren in vier pogingen en lijkt zich op te kunnen maken voor het verdedigen van de titel.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *