Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Amsterdam loopt in bouwval over Nitros heen

De Amsterdam Crusaders hebben zaterdag met 64-0 gewonnen van Kasteel Nitros in de BNL. In een setting die een veelvoudig kampioen onwaardig is, werd opnieuw voorgesorteerd op een eindstrijd.

Bezoekers moesten moeite doen om het Sportpark Sloten te bereiken. De toegangsweg ligt er uit, waardoor liefhebbers van het spelletje zich een weg moeten banen via houten loopschotten. Circa honderd supporters nemen die moeite. De Cru heeft geanticipeerd op de ellende. Wie naar binnen wil, mag zijn eigen toegangsprijs bepalen. Bezoekers doen dat zonder gezeur en betalen tussen de 2,50 en 10 euro voor een mooie pot football. Schrijnend is het wel voor een formatie die dit jaar haar 40-jarige jubileum viert.

Na zeven plays staan de Amsterdammers al met 20-0 voor. De openings kickoff wordt door de hoofdstedelingen teruggelopen voor een touchdown. En wanneer Nitros de eigen kickoff return fumbled, heeft Crusaders slechts een play nodig om de score te verdubbelen. Zo gaat het ook met de tweede drive van de Nitros. Nu duurt het drie plays voordat de Belgen de bal kwijtraken. Amsterdam is hierna wederom trefzeker.

Voor een spannende wedstrijd hoef je deze zaterdag dus niet te blijven. Zeker niet omdat het weer als vanouds wisselvallig is. Treiterige regenval wordt afgewisseld met af en toe een zonnetje. Het is bovendien ijskoud. Supporters die willen schuilen kunnen terecht onder een van de drie partytenten. De kantine is geen goede uitvalsbasis. Alhoewel er eten en eten in overvloed is, is de kantine vol als er meer dan 20 mensen binnen staan. Niet perse een blik om trots op te zijn als veelvuldige kampioen.

Toch is er geen gemor. Het sportpark is al enkele maanden onderwerp van discussie met de gemeente en het bestuur zit in de molen: het mag naar zeggen van voorzitter Robert von Gerhardt een wensenlijst indienen waar de gemeente naar kijkt, zodat de oudste en meest gedecoreerde club uit het Nederlandse American football eindelijk een onderkomen krijgt dat een kampioen waardig is. De voorzitter sprak hier eerder al over uit in Gridiron 6.

Op het veld laat Crusaders dat meer dan blijken. Het laat geen spaan heel van de Belgen. Het duel eindigt 64-0.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *