Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

San Francisco 49ers kinderen op hun plek

Brenden Rice en Frank Gore Jr hebben een extra motivatie om dit jaar te vlammen. In tegenstelling tot een andere zonen van NFL-legendes (Marvin Harrison Jr en Joe Aly) werden de nazaten van Jerry Rice en Frank Gore respectievelijk pas in de zevende ronde en als rookie free agent aan een team gekoppeld. Brenden Rice mag zich bewijzen bij de Los Angeles Chargers, Frank Gore Jr tekende bij de Buffalo Bills na de draft.

Vooral de familie Rice stond hierdoor even in brand. Brenden Rice ging pas in de zevende ronde naar de Los Angeles Chargers en dat zat pappa Jerry niet lekker, aldus Brenden. Ook Jerry Rice werd bij de draft gezien als een product dat nog niet NFL-ready was en kende een minder rookie seizoen. De Draft van zijn zoon opende kennelijk een oude wond bij de NFL-legende, want die pakte zijn zoon meteen bij de kladden. “Tijd om aan het werk te gaan,” zo memoreert Brenden. “Ik zal je elke stap begeleiden en bij elke workout betrokken zijn. We moeten het ongelijk van heel wat mensen bewijzen.”

Volgens Brenden is het een doel om het beter te doen dan zijn vader in zijn rookie seizoen. Toen Rice in 1985 de NFL in kwam, noteerde hij 49 catches voor 927 yards en 4 touchdowns.

Frank Gore Jr is mede op advies van zijn vader bij de Buffalo Bills terechtgekomen. Vader Gore speelde in 2019 voor de Buffalo Bills en was lovend over de organisatie. Gore Jr: “Mijn vader weet dat ze mij hier in deze organisatie onder de vleugels gaan nemen en het beste uit mij gaan halen. Dit is de plek waar ik graag wilde zijn.”

Pappa Gore is net als pappa Rice strijdvaardig: “Organisaties hebben liggen slapen door mijn zoon niet te kiezen. Deze bloedlijn is for real.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *