Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Tua Tagovailoa verliest gewicht om behendiger te worden

Dolphins quarterback Tua Tagovailoa is deze lente bezig geweest met het aanpassen van zijn lichaamsgewicht. Tagovailoa is lichter geworden. Dit heeft hij gedaan in een poging behendiger en sneller te zijn volgend seizoen.

De Dolphins quarterback heeft een goed seizoen achter de rug. Hij leidde de NFL met 4624 passing yards en was voor het eerst in zijn carrière een pro-bowl speler. De Dolphins hadden ook relatief veel succes. Voor het eerst sinds 2008 behaalden ze elf overwinningen. De play-offs waren een minder groot succes. Ze verloren in de Wild Card ronde van de Chiefs. Een wedstrijd waar het team uit het zonnige Miami niet bestand bleek tegen een gevoelstemperatuur van -30°.

Vorig seizoen wilden de Dolphins dat Tagovailoa om zwaarder te worden. Dit om hopelijk minder blessures te krijgen, na een seizoen vol blessures. Tua kiest ervoor om na één seizoen terug te gaan naar zijn ‘ideale speelgewicht’. 

Tagovailoa is op dit moment nog in onderhandeling over een nieuw contract. De quarterback had in voorgaande jaren veel blessures. Alhoewel Miami willend is hem een groot aanbod te geven, is de vraag hoe hoog ze willen gaan. Na het nieuwe contract van Jared Goff, vier jaar 212 miljoen dollar, ziet Tagovailoa ook zijn kans om te cashen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *