Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Ravens OC: ‘Hopen dat Derrick Henry een closer voor ons is’

Na acht seizoenen in Tennessee heeft Derrick Henry afscheid genomen van de Titans. Dit seizoen is hij te zien bij de Baltimore Ravens. Hoge verwachtingen zijn er voor Henry, die het team dat al heel vaak zo dichtbij is geweest over de lijn moet trekken.

De Ravens hebben misschien wel het meest complete arsenaal aan running backs. Vorig jaar verloren ze vroeg in het seizoen running back J.K. Dobbins. Hij liep in de eerste wedstrijd een blessure op die hem het hele seizoen aan de zijkant hield. Dit werd opgevangen door Justice Hill, Gus Edwards en rookie Keaton Mitchell. 

In free agency verloren de Ravens Edwards en Dobbins. Zij werden vervangen door Derrick Henry. Henry had vorig seizoen 1167 yards en 12 touchdowns. Offensive coordinator Todd Monken denkt dat veel carries van Henry een goed seizoen betekenen: ‘Als Derrick Henry 300 carries heeft, hebben wij een fantastisch jaar. Het betekent dat we voorstaan. We willen dat hij wedstrijden afmaakt’.

De Ravens gebruiken vaak al hun backs. 300 carries heeft geen Ravens running back gehad sinds 2010. Het zou raar zijn als dat dit jaar wel gebeurt. De Ravens hebben op dit moment vier prominente running backs op hun team. Henry, Hill, Mitchell en draft-selectie Rasheen Ali. Ali had veel blessures in zijn tijd bij Marshall, maar vorig seizoen bleef hij fit en had hij in twaalf wedstrijden 1135 yards en vijftien touchdowns. Een naam om in de gaten te houden, als hij een kans krijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *