Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Netflix kondigt nieuwe, tiendelige, Cowboys documentaire aan

Netflix gaat door met het onderzoeken van de NFL markt. Eerder deze week werd al aangekondigd dat Netflix twee wedstrijden live gaat uitzenden dit seizoen. Nu komt er een nieuwe documentaire die laat zien hoe Jerry Jones de Cowboys ’transformeerde’ naar kampioenen.

De Cowboys van de jaren ‘90 waren een van de succesvolste teams ooit. Met dank aan de Herschel Walker trade wisten de Cowboys een fantastisch team te bouwen. Troy Aikman, Emmitt Smith, Michael Irving en later Deion Sanders hielpen ‘America’s team’ naar drie Super Bowls. 

Toch was er veel rumoer bij de Cowboys ondanks het succes. Coach Jimmy Johnson en Jerry Jones hadden een grote ruzie, waar nog steeds veel over onbekend is. Johnson werd ontslagen en Barry Switzer werd aangenomen om hem te vervangen. Ook Switzer had niet de beste relaties met de mensen in het gebouw. Quarterback Troy Aikman had een hekel aan de stijl waarmee Switzer coachte. Kortom, veel drama bij de Cowboys van de jaren ‘90.

Deze nieuwe documentaire gaat beelden laten zien die nog nooit eerder vertoond zijn. Netflix lijkt hiermee een NFL-versie te hebben gevonden van de ‘Last Dance’, de documentaire over de Chicago Bulls en Michael Jordan in de late jaren ‘80 en ‘90. Deze Cowboys documentaire gaat een interessant inzicht geven in hoe dit team werkt en hoe zij zoveel succes hadden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *