Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

NFL offseason gaat compleet veranderen

De NFL en NFL Players Association is bezig met een nieuw akkoord over de ‘offseason’. Dit gaat veranderen naar een grote pauze. Spelers hoeven door het nieuwe akkoord pas aanwezig te zijn rond eind juni.

Tussen de spelers en eigenaars is al langer onvrede over hoe de periode tussen de seizoenen verloopt. De spelers, en dan vooral de ‘Players Association’ (NFLPA), zijn bezig met een nieuw akkoord. Dit zorgt voor een langere vakantie voor de spelers.

De NFL heeft wellicht andere motivatie dan de spelers met dit akkoord. De NFL wil namelijk het seizoen uitbreiden naar 18 wedstrijden. Hiervoor wilde de NFL eerst een pre-season wedstrijd verwijderen, maar dit is een mogelijk alternatief. Op deze manier vinden de spelers hun rust ergens anders. Ook geeft het de spelers een langere voorbereiding, die voor profijt kan zorgen met het niveau in het begin van het seizoen.

Veel oude spelers, waaronder voornamelijk Julian Edelman, zijn kritisch op hoe laag het niveau ligt vroeg in het seizoen. Hij was erg kritisch over hoe ‘mild’ trainingen zijn. Veel meer trainingen vandaag de dag zijn contactloos. Volgens Edelman zorgt dit voor ‘sloppy’ football.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *