Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Rotterdam Trojans eindigen bovenaan in BNL

De Rotterdam Trojans zijn als eerste geeindigd in de Nederlands-Belgische competitie BNL. Door een 27-21 overwinning op eigen veld tegen de Brussels Black Angels kan de Nederlandse formatie niet meer worden ingehaald en krijgt het een week vrij voordat het mag verschijnen in de vierde BNL Bowl. De andere finalist komt uit de halve finale tussen Amsterdam Crusaders en Brussels Black Angels.

Foto: archief

De Trojans waren in de tweede helft heer en meester en bogen op die manier een 10-21 achterstand om in een 27-21 voorsprong. Een field goal, een punt return voor een touchdown en een touchdown reception zorgen in de tweede helft voor de punten.

De punten zijn voor Rotterdam hard nodig om een slechte eerste helft te maskeren. Een aantal onnodige drops van de Rotterdamse receivers zorgen ervoor dat de ploeg aanvallend weinig impact maakt. Op slag van rust lopen de Belgen opeens weg. Met een touchdown pass en een pick six op de allerlaatste play van de eerste helft, gaan de Rotterdammers met een 10-21 achterstand de kleedkamers in.

In de slotakte wordt het nog spannend, wanneer Trojans sloppy is met de bal. Een onderschepping door een defensive end van de Belgen op Trojaans grondgebied leidt nog tot niets, maar in de laatste drive is het alle hens aan dek. Na een lange gain van Brussel krijgen de Nederlanders 30 yards aan penalties om de oren. Door een horse collar tackle en een defensive pass interference mogen de bezoekers nog twee pogingen afvuren van de 15-yards lijn van Rotterdam. Beide pogingen monden in niets uit.

Lees alles over American football in Europa in de nieuwe editie van Gridiron. Bestel een abonnement, slechts vier nummers voor 29,95 euro: www.gridiron.nl/abonnement

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *