Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

‘Raiders aanval wordt gevaarlijk met Bowers erbij’ – Michael Mayer

De Raiders selecteerden Tight End Brock Bowers van Georgia in de eerste ronde van de draft. Dit terwijl ze een jaar eerder Tight End Michael Mayer selecteerden, vroeg in de tweede ronde. De Raiders zien Bowers als een spelmaker en denken dat hij samen met Mayer voor gevaar kan zorgen.

Wil je meer lezen over de NFL Draft in Detroit? Lees dan Gridiron – The Magazine. Bestel een abonnement en krijg vier nummers voor slechts 29,95.

Raiders general manager Tom Telesco zei na de draft dat de Raiders spelmakers nodig hadden. In welke grootte of vorm maakt niet uit. Michael Mayer had een redelijk teleurstellend eerste seizoen, met 27 recepties voor 304 yards. Toch zegt Telesco dat hij vertrouwen blijft hebben in Mayer. ‘Ik hou van Michael… hij is een fantastische speler die een grote stap gaat zetten volgend seizoen’.

De Raiders vonden Bowers een te groot talent om niet te selecteren. ‘Hij is pas 21 en hij heeft veel natuurlijke football skills. Daarnaast heeft hij veel atletische kwaliteiten’, zei Telesco na de draft. Het talent van Bowers was bij Georgia veel te zien. in drie seizoenen behaalde hij 2731 totale yards en 31 touchdowns. Bowers werd door veel draft-analisten gezien als een van de grootste talenten beschikbaar. Legendarisch ESPN draft-analist Mel Kiper had hem zevende op zijn ‘big board’, zes plekken hoger dan waar de Raiders hem konden selecteren.

De vraag is hoe Bowers en Mayer samen kunnen spelen. Er zijn zeker teams die succes hebben gehad met ‘12 personel’ (als de aanval één running back en twee tight ends op het veld heeft). De Patriots het vorig decennium kunnen worden gezien als de blauwdruk. Zij hadden Rob Gronkowski en Aaron Hernandez die allebei excelleerden hierin. Bowers heeft, qua talent, veel weg van Hernandez. Allebei werden ze in de juiste situatie gebruikt als running back en Bowers is net zoals Hernandez erg sterk met yards na de receptie.

Als de Raiders succes willen hebben met Mayer en Bowers samen, moet Mayer een stap vooruit maken in zijn progressie. Beide Tight Ends hebben veel talent, dat is te zien aan de draft positie. Als ze het talent dat ze hebben op NFL niveau kunnen laten zien, gaan veel verdedigingen een moeilijke tijd tegemoet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *