Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Justin Jefferson best betaalde niet-quarterback in NFL geschiedenis

Justin Jefferson heeft een nieuw contract getekend bij de Minnesota Vikings. De 24-jarige receiver heeft een vierjarig contract getekend, met een waarde van 140 miljoen dollar. Nog nooit is een speler, die geen quarterback is, zoveel per jaar betaald.

In maart 2020 kozen de Vikings ervoor om hun nummer één receiver Stefon Diggs naar de Bills te sturen in een trade. In ruil hiervoor ontvingen zij de 22e selectie in de aankomende draft. Deze selectie gebruikten ze om hun volgende fantastische receiver te selecteren. In Minnesota werd hard gelachen toen de Eagles receiver Jalen Reagor selecteerde. De Vikings hadden de speler die zij zo graag wilden: Justin Jefferson. Justin Jefferson is sinds het begin van zijn NFL carrière een fantastische speler geweest. Ondanks een blessure vorig jaar, had hij in tien wedstrijden 1074 yards. Jalen Reagor behaalde in zijn eerste vier seizoenen, in 56 wedstrijden, slechts 937 yards.

Na vier seizoenen is er onder de meeste NFL experts een consensus: Justin Jefferson is de beste receiver in het spel. Dit grote contract is dan ook geen verrassing. In zijn eerste vier seizoenen had hij 5899 yards, meer dan welke speler dan ook ooit gelukt is in zijn eerste vier seizoenen. Ongeveer 400 yards meer dan Michael Thomas, de nummer twee. Jefferson heeft blijven excelleren, ieder seizoen is zijn yards per wedstrijd verbeterd. 

Jefferson zijn succes kwam vooral met Kirk Cousins. Cousins verliet deze lente Minnesota voor de Atlanta Falcons. Zijn vervanger wordt gezien als J.J. McCarthy, die werd geselecteerd met de tiende selectie in de draft. De verwachtingen van McCarthy worden alleen maar groter, nu hij de best betaalde receiver ooit heeft om naar te gooien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *