Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Jaylen Waddle en Nico Collins tekenen grote nieuwe contracten

Nu de draft en free agency over zijn, tekenen jonge spelers hun eerste grote contracten. Spelers van de 2021 Draft krijgen hun geld. Trevor Lawrence is nog aan het onderhandelen over een nieuw contract, terwijl receivers Nico Collins en Jaylen Waddle hun contracten hebben getekend. 

Voor Jaylen Waddle was een groot contract te verwachten. De receiver heeft in zijn eerste drie jaar ieder seizoen minstens 1000 yards gehad. De Miami Dolphins nemen met dit contract een risico. Quarterback Tua Tagovailoa heeft nog geen nieuw contract getekend en dit gaat de financiële situatie van de Dolphins niet helpen. 

Waddle tekende een contract voor drie seizoenen, met een waarde van 84.75 miljoen. Dit maakt Waddle een van de vijf best betaalde receivers in de NFL, samen met teamgenoot Tyreek Hill. Niet veel teams kunnen zo veel betalen aan twee receivers en een quarterback. Tenzij Tagovailoa een minder groot contract tekent, lijken de Dolphins een bittere financiële pil te moeten slikken.

Nico Collins

Texans receiver Nico Collins heeft ook een nieuw driejarig contract getekend. De Texans hebben geïnvesteerd in hun jonge receiver, die vorig seizoen eindelijk zijn potentieel liet zien. Met 1297 yards en acht touchdowns hielp hij C.J. Stroud naar de playoffs en de Rookie of the Year trofee. Collins krijgt dit seizoen Stefon Diggs naast zich, die overkwam in een trade met de Bills. Deze trade verandert duidelijk niet hoe belangrijk Collins is voor de Texans. Zijn nieuwe contract is 72.75 miljoen dollar waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *