Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Draft bust John Ross terug van pensioen: ‘Dag dat ik stopte wist ik dat het een fout was’

De Eagles hebben de negende selectie uit de NFL Draft van 2017 John Ross een kans gegeven om te vechten voor een plek op het team. De receiver is een van de grootste draft ‘busts’ die er ooit is geweest. Mede dankzij blessures speelde hij in vijf jaar slechts 37 wedstrijden, met slechts 957 yards. Ross krijgt nu een kans om zich terug te spelen op een NFL veld.

‘Ik wilde de sport nooit verlaten. Maar na zoveel fysieke en mentale struikelblokken was het erg moeilijk om door te gaan. Op de dag dat ik stopte had ik al het gevoel dat ik een fout had gemaakt,’ zei Ross tegen media in Philadelphia. De receiver was een van de snelste spelers ooit gemeten bij de draft combine. Hij rende 40 yards in 4.22 seconden, toen een record. Chiefs’ draft selectie Xavier Worthy is de enige speler die sneller was dan Ross.

Ross zijn snelheid zorgde voor veel hype rondom de draft. Veel analisten denken dat Ross door zijn snelheid te vroeg gedraft werd. Ross zelf gelooft dat hij zijn snelheid nog heeft: ‘Ik denk dat ik sneller ben. Ik weet niet of ik mijn tijd zou kunnen verbeteren, maar ik voel me beter, ik kan consistent sneller zijn. Dat was altijd een probleem.’

Ross heeft zijn gehele carrière last gehad van blessures, toch zat er veel potentie in hem. Als Ross zijn talent kan laten zien, is hij een goede toevoeging aan een diep team. De Eagles hebben al A.J. Brown en DeVonta Smith, ook selecteerde ze Johnny Wilson en Ainias Smith in de latere rondes van de draft. Toch is er ook recentelijk een plek vrijgekomen, toen DeVante Parker iedereen verbaasde door te stoppen met de sport. Twee maanden eerder tekende hij nog een contract bij de Eagles.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *