Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Gridiron Power Rankings Week 7: Deel I

We hebben een paar weken zonder gezeten, maar de Power Rankings zijn terug! Met nog drie speelronden te gaan is er nog van alles mogelijk binnen de AFBN Eredivisie. We hebben de acht teams gerangschikt gebaseerd op kracht. Vandaag nummers 5 tot en met 8 en morgen de eerste vier. We hebben meteen de play off scenario’s toegevoegd


8. Nijmegen Pirates (0-7)

De rode lantaarn gaat naar de Nijmegen Pirates. De Pirates hebben dit seizoen nog geen wedstrijd gewonnen. Twee keer zijn ze in de buurt geweest, maar verloren met een score van Leiden en de Panthers. Op offense scoren de Pirates 3,7 punten per wedstrijd. Dit is niet genoeg om wedstrijden te winnen. Zeker niet als je 28,3 punten opgeeft per wedstrijd. Met wedstrijden tegen de Trojans en Hurricanes zien wij niets anders dan dat de Pirates 0-10 gaan dit jaar en daarmee laatste in de Eredivisie worden.

Playoffs
Nijmegen is uitgeschakeld voor de playoffs

Schema
17-5 010 Trojans – Nijmegen Pirates
24-5 Nijmegen Pirates – 010 Trojans
13-6 Hilversum Hurricanes – Nijmegen Pirates

 
7. Lightning Leiden (1-6)

Leiden had zich dit seizoen misschien anders voorgesteld. Zowel op offense als op defense krijgen ze weinig voor elkaar. De defense laat 326 yards per wedstrijd toe en is hiermee laatste in de league. Op offense veroveren ze slechts 150 yards per wedstrijd.

Het opvallende aan Leiden is dat ze altijd tot het einde blijven vechten, hoeveel ze ook achter staan en welke blessures er ook zijn. En altijd met een grote sportiviteit. Lightning is een combinatie van jonge onervaren spelers en veteranen die op leeftijd raken. Het is Gridiron nog niet duidelijk hoe de degradatie procedure zal zijn dit jaar, maar Leiden heeft nog drie wedstrijden om zich veilig te stellen. De wedstrijd tegen de Panthers zal hierin een keywedstrijd zijn.

Wij voorspellen dat Leiden 1-9 eindigt, nog net voldoende om niet allerlaatste te worden.

Playoffs
Leiden is uitgeschakeld voor de playoffs

Schema
24-5 Lightning Leiden – Amsterdam Crusaders
31-5 Lightning Leiden – Amsterdam Panthers
14-6 Arnhem Falcons – Lightning Leiden

 
6. Amsterdam Panthers (2-5)
De Panthers begonnen niet al te best aan hun seizoen. De eerste 5 wedstrijden gingen allemaal verloren. Het was duidelijk te zien dat de Panthers moesten wennen aan het verlies van een aantal key spelers en dat hun vervangers moesten wennen in het team.

De laatste weken gaat het weer draaien bij de Panthers. Winstpartijen tegen Lelystad en Nijmegen zijn hier het bewijs van. Ook het nipte verlies tegen de Trojans en Crusaders doet de Panthers goed. De Panthers hebben in de laatste vier wedstrijden minder dan 7 punten per wedstrijd toegeven en bouwen dus op hun defense. Met Sven Janssen hebben de Panthers een double threat QB die over de grond gevaarlijk is.

Met een beetje geluk eindigen de Panthers op 4-6 dit seizoen.

Playoffs
Om de playoffs te halen moeten alle wedstrijden gewonnen worden. Tegen Hilversum moet er met 6 punten of meer gewonnen worden. Dit is de enige kans om in de playoffs te komen.

Schema
17-5 Hilversum Hurricanes – Amsterdam Panthers
31-5 Lightning Leiden – Hilversum Hurricanes
14-6 Amsterdam Crusaders – Amsterdam Panthers

 

5. 010 Trojans (3-4)
Er hangt een buzz ronde de Trojans. Een buzz die ontstaat door de opvallend goede prestaties van Kevin Wesseling, de offensive line en het algemene spel van de Trojans. Het lijkt wel alsof de Rotterdammers elke week beter worden. In de game tegen Alphen werden de Eagles helemaal van de kaart gespeeld in de eerste helft. Dat de Eagles terug konden komen in de tweede helft laat zien dat de Trojans nog een jong team zijn.

Het is opvallend dat na uitgerekend deze wedstrijd een groep spelers aansluit bij de Trojans. Steeds meer mensen krijgen het gevoel dat de Trojans weer beginnen mee te tellen.  In de laatste drie wedstrijden wisten de Trojans zo’n 350 yards per wedstrijd te vergaren op offense. Ruim 200 yards gingen via de grond. De Achilleshiel is de defense die 20 punten per wedstrijd opgeeft. Wanneer ze deze de komende weken kunnen fixen, kan de wedstrijd tegen de Eagles nog spannend worden en misschien wel bepalend zijn voor de eindstand in deze poule.

Wij zien de Trojans 5-5 eindigen. Een record waar de Rotterdammers trots op mogen zijn.

Playoffs
De Trojans hebben een theoretische kans om de play offs te halen, maar deze kans is heel klein. Alles zal gewonnen moeten worden en Alphen moet alle wedstrijden verliezen.

Schema
17-5 010 Trojans – Nijmegen Pirates
7-6   Nijmegen Pirates – 010 Trojans
14-6 Alphen Eagles – 010 Trojans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *