Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

(VIDEO) Nick da Costa heeft double-digit game

Wide receiver Nick da Costa speelde een belangrijk rol in de overwinning van de Hilversum Hurricanes tegen Amsterdam Panthers. Alhoewel zijn quarterback een duidelijke off-day had, kwam Da Costa toch aan tien receptions voor 105 yards. Hiermee lijkt hij zijn positie als reception-leader in de AFBN Eredivisie te versterken en neemt hij vooralsnog ook de eerste plaats over van Amir Anches van de Alphen Eagles als het op yards aankomt (506 om 477). Anches speelt zondagmiddag echter nog tegen de Arnhem Falcons.

In totaal ving de receiver iets minder dan alle ballen van de Hurricanes offense. Spelverdeler Maurice Tielen had de hele dag moeite zijn receivers te vinden, getuige de 21 completions op 40 attempts. Onder de incompletions zaten ook drie onderscheppingen, waarvan er twee werden teruggebracht voor een touchdown. Uiteindelijk sloot Tielen de dag toch nog goed af. Door domme overtredingen van de Amsterdam Panthers kreeg Tielen alsnog de gelegenheid zijn team de overwinning te bezorgen. Dit deed hij door een uitgekiende quarterback keep.

De mooiste reception van de Hilversum Hurricanes offense en Nick da Costa kwam overigens in het tweede kwart, na een fraaie uitvoering van een trick play.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *