Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Draft Trade Alert: Los Angeles Rams krijgen 1st overall pick

De Los Angeles Rams en de Tennessee Titans hebben een deal gesloten waarin de Rams de eerste selectie van de aankomende draft krijgen. De 1st overall draft pick geeft de Rams de mogelijkheid om de Quarterback te selecteren die de komende jaren het verhuisde team een nieuw gezicht te geven. De Rams moesten voor de Browns in de draft order komen te staan, omdat de Browns waarschijnlijk ook voor een Quarterback zullen gaan.

Hoewel de 1st overall pick is waar het om draait, ruilde beide partijen meerdere picks uit. De Titans krijgen namelijk maar liefst 6 picks tegenover de 3 die zij daarvoor opgeven. Bij de 1st overall pick zitten namelijk ook een selectie uit de 4e ronde en uit de 6e ronde. De selectie uit de 4e ronde was overigens al een gedevalueerde selectie sinds zij die hadden geruild met de Philadelphia Eagles in de ruil omtrent Demarco Murray. Met deze ruil lijkt Jon Robinson, General Manager van de Titans, te willen bouwen aan de toekomst met zo veel mogelijk hoge draft picks. De Titans krijgen namelijk niet alleen de 15e selectie in de draft, maar ook nog twee 2e ronde selecties en één 3e ronde selectie in de 2016 draft. Volgend jaar ontvangen de Titans ook nog de selecties uit de 1e en 3e ronde van de Rams.

Nog nooit in de historie van de NFL draft steeg een team vanaf zo’n lage plek op de draftlijst (#15), naar de nummer 1 selectie zoals de Rams dat nu doen.  Welke Quarterback de Rams zullen kiezen is nog de vraag, maar de verwachting lijkt nu dat zij voor Carson Wentz van North Dakota State gaan. Hoewel zij in de Mock’s vaak gelinkt werden aan Jared Goff, leek dat telkens meer zo te zijn omdat men ervan uit ging dat de Browns met Wentz aan de haal zouden gaan. Tot en met 28 April blijft dit echter alleen maar speculeren, daarna kunnen we de #1 selectie bewonderen in het nieuwe Hardknocks seizoen.

Hieronder een overzicht van de deal tussen de Los Angeles Rams en de Tennessee Titans:

De Tennessee Titans geven aan de Los Angeles Rams:

2016 draft

          1e ronde selectie (#1)

          4e ronde selectie (#113, van de Philadelphia Eagles)

          6e ronde selectie (#177)

De Los Angeles Rams geven aan de Tennessee Titans:

2016 draft

          1e ronde selectie (#15)

          2e ronde selectie (#43, van de Philadelphia Eagles)

          2e ronde selectie (#45)

          3e ronde selectie (#76)

2017 draft

          1e ronde selectie

          3e ronde selectie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *