Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Nick Foles hoeft niet naar L.A. te verhuizen

Nick Foles moet op zoek naar een nieuw team. De ontevreden quarterback van de Los Angeles Rams vroeg, en kreeg, zijn vrijheid. Zijn periode bij de Rams is zo al na één onsuccesvol seizoen afgelopen. Nadat de Rams quarterback Jared Goff selecteerden met de eerste pick van de NFL draft, was het een kwestie van tijd voor Foles de laan uit gestuurd werd. General Manager Les Snead hoopte een trade partner te vinden voor de quarterback, maar dit bleek nooit een optie.

Foles kwam een jaar geleden samen met een second round pick in de 2016 NFL draft over van de Philadelphia Eagles, in ruil voor Sam Bradford. Foles kon echter nooit zijn prestaties van 2013, 27 touchdown tegenover amper twee interceptions in tien wedstrijden, herhalen. Die cijfers waren toen al erg flatterend voor de middelmatige quarterback, maar in St. Louis ging de aanvalsleider helemaal onderuit. De slechte beslissingen stapelden zich op en Case Keenum kwam Foles al snel vervangen in de starting line-up.

Met zijn ervaring en pro bowl selectie onder de arm zal het niet lang duren voor Foles een nieuw team vindt. Al zal hij zich ongetwijfeld tevreden moeten stellen met een plaatsje op de bank. De Denver Broncos gaven al aan hun evenwicht niet te willen verstoren en de New York Jets legden net na Foles’ release Ryan Fitzpatrick opnieuw onder contract. Genoeg teams, de Seattle Seahawks; Kansas City Chiefs en Dallas Cowboys onder anderen, kunnen echter nog een ervaren back-up quarterback gebruiken.

2015 third round pick Sean Mannion en Case Keenum zullen Jared Goff dit seizoen flankeren in L.A.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *