Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Patriots sterker dan Eagles deze eeuw

De Eagles staan 7-6 voor in onderlinge ontmoetingen met de Patriots. Wel met een kleine kanttekening dat New England 80% van de wedstrijden heeft gewonnen in deze eeuw. 

Een wedstrijd tussen buur-steden Boston en Philadelphia komt niet zo heel vaak voor. Pre-season laten we dan even buiten beschouwing. In 1973 werd de eerste gespeeld, in 2015 de dertiende en tot op heden laatste. Dertien keer in 45 jaar. In de 20ste eeuw leidde de Eagles de reeks met 6-2. Sinds het millenium haar intrede deed, zijn de rollen omgedraaid. Wellicht moeten we de naam ‘millenium’ hiervoor vervangen door Tom Brady.

Vier uit Vijf

Vier van de vijf wedstrijden eindigden in het voordeel van de Patriots. GridIron was ’toevallig’ in 2011 live getuige in Philadelphia van een ordinaire slachtpartij. De 38-20 einduitslag gaf zelfs niet weer hoeveel beter de Pats’ waren dan de Eagles’. Halverwege het derde kwart was het stadion al zo goed als leeg. De laatste ontmoeting op 6 december 2015 werd overigens wél gewonnen door Philly, notabene in Boston (35-28). Bij 35-14 gooide Brady er toen nog een comeback-poging uit, maar verder dan 35-28 kwam hij toen niet.

In deze 4-1 reeks van de Patriots is de Super Bowl 39 natuurlijk de bekendste wedstrijd. De 24-21 was close en het verschil werd gemaakt door Brady die foutloos was. Bovendien gooide hij nog een touchdown naar linebacker Mike Vrabel. De nieuwe headcoach van de Titans. Donovan McNabb gooide drie onderscheppingen waarvan de tweede in het vierde kwart kostbaar was vooral op het vlak van verloren tijd. Tijd die aan het einde voor de laatste do-or-die drive ontbrak. Het was misschien ook allemaal anders geweest toen als Terrell Owens niet met een gebroken been speelde. Negen vangballen voor 122 yards pakte hij desalniettemin.

Een foutloze Foles zal er deze Super Bowl voor nodig zijn om deze keer wel aan het langste eind te trekken.

 

Zien hoe Foles het er vanaf brengt tijdens Super Bowl LII in Minneapolis, Minnesota? Ook in Nederland kun je deze finale kijken met honderden andere NFL-fans. Gridiron organiseert namelijk weer een Super Bowl Party in het Hard Rock Cafe. Bestel je all-in tickets via het formulier hieronder!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *