Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

NFL test ‘medische facemasks’

Nu het er steeds meer op lijkt dat het NFL-seizoen, zij het deels zonder publiek, gewoon doorgang kan vinden, denkt de league na over extra beschermingsmiddelen voor haar spelers om Corona in te perken. De nieuwste vondst: een helmvizier dat werkt als een medisch mondkapje.

Volgens Thom Mayer, medisch hoofd van de NFL Players Association (NFLPA), is personeel van de NFL in samenwerking met sportartikelenproducent Oakley bezig met het testen van prototype facemasks. De vizieren zijn gemaakt van hetzelfde materiaal als de medische mondkapjes die Amerikaanse artsen tot hun beschikking hebben.

,,Ik heb voorgesteld om nieuwe en innovatieve manieren te vinden om de helmen, de facemasks en het verspreiden van het virus te behandelen ‘’ vertelde Mayer in een podcast op de Amerikaanse sportsite ESPN. Volgens hem is het werk aan de vizieren al dusdanig ver gevorderd dat er waarschijnlijk een officiële aanbeveling komt om ze te gebruiken bij de start van de competitie.

Ook de president van de NFLPA en Cleveland Browns-center JC Tretter ziet het wel zitten. ,,Er zijn nu geen slechte ideeën. We moeten ‘outside the box’ denken. Dat het een idee is betekent niet dat het per sé gaat gebeuren, maar je moet het wel verder uitwerken en proberen te begrijpen hoe het kan werken.’’

De pre-season vangt begint op 7 augustus met een wedstrijd tussen de Dallas Cowboys en de Pittsburgh Steelers. De eerste reguliere wedstrijd van het seizoen gaat tussen de Super Bowl-winnaars van de Kansas City Chiefs en de Houston Texans, een rematch van het spektakelstuk uit de divisional round van afgelopen jaar. Check alle hoogtepunten van het seizoensschema in dit artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *