Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Cowboys spenderen franchise tag aan Prescott

Dak Prescott blijft ook komend seizoen de quarterback van de Dallas Cowboys. Dat werd maandag definitief beslecht toen Prescott zijn handtekening zette onder de franchise tag van de Cowboys, die hem een jaarsalaris garandeert als hij geen contractbesprekingen aangaat met andere clubs.

Beide partijen hadden nog tot 15 juli om tot een overeenkomst te komen en in eerste instantie leken Prescott en de Cowboys naar een vier- of vijfjarige overeenkomst te kijken. Dit weekend ontstonden echter de eerste geruchten dat Prescott wel eens een franchise tag zou kunnen tekenen, en maandag bracht de club naar buiten dat dat inderdaad gebeurd is.

Het weerhoudt de beide partijen er overigens niet van om verder te onderhandelen over een langer contract, maar voor het komende seizoen zit Prescott gebakken. In totaal levert de nu gesloten overeenkomst de quarterback in seizoen 2020 34,1 miljoen dollar op, omgerekend ruim 30 miljoen euro.

Eerder dit jaar kwam Dak Prescott minder positief in het nieuws, toen hij alle coronaregels die op dat moment in Amerika golden aan zijn laars lapte en doodleuk een feestje met meer dan dertig vrienden organiseerde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *