Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Super Bowl LV geen superspread event

Super Bowl LV in Tampa Bay was geen superspread-event van corona. Er zijn 57 gevallen van de ziekte voortgekomen uit onderzoek naar het virus rond het grootste eendaagse sportevenement ter wereld.

Dat neemt niet weg dat de Super Bowl zelf wel voor een ‘spike’ in het aantal gevallen kan hebben gezorgd. Kenners zeggen dat het denkbaar is dat corona zich wel via onofficiële feestjes verder heeft verspreid.

53 van de gevallen waren terug te herleiden naar Florida, de andere vier waren verder van huis: in Illinois, Michigan, Hawaii en North Carolina. Drie van de vier personen die niet uit Florida kwamen, waren aanwezig bij de Super Bowl en droegen het virus al bij zich toen ze uit het vliegtuig stapten.

7,9% van de mensen in Hillsborough County testte in de week na de Super Bowl positief, terwijl in Florida zelf het percentage 7,3% was. Familiefeestjes, volgepakte restaurants en barren kunnen daar verantwoordelijk zijn geweest voor die kleine stijging.

280.000 mensen waren onderdeel van officiéle Super Bowl evenementen. Hieronder zaten 24.835 fans in het stadion en 12.000 mensen die bij de Super Bowl werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *