Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

NFL-veteraan Jeff Fisher aan de slag bij USFL-franchise Michigan Panthers

Op de dag van twee hoofdcoach-hires in de NFL, hebben de USFL Michigan Panthers een hele grote naam aan zich gebonden. De franchise uit de nieuwe voorjaarscompetitie wordt komend seizoen gecoacht door Jeff Fisher, die meer dan twee decennia hoofdcoach was in de NFL.

Zestien jaar lang was Fisher de eindverantwoordelijke voor wat er op het veld gebeurde bij de Tennessee Titans. Hij maakte er de verhuizing en latere naamsverandering mee, van Houston naar Tennessee en van Oilers naar Titans. In het eerste jaar dat het team opereerde onder de huidige naam loodste Fisher ze naar de Super Bowl. Daarin moesten de Titans het afleggen tegen de St. Louis Rams – al scheelde dat slechts één yard op de laatste play, die befaamd is als ‘One Yard Short’.

Daarna lukte het Fisher niet meer om nog eens zover te komen met de Titans. Opvallend genoeg ging hij in 2012, twee jaar nadat hij in Nashville moest vertrekken na interne moeilijkheden, aan de slag bij de Rams – die hem twaalf jaar eerder een Super Bowl hadden onthouden. Een succes werd dat echter niet, en drie weken voor het einde van seizoen 2016 werd hij de laan uitgestuurd.

Zelf speelde Fisher ook een prima potje football, al was zijn carrière geen lang leven beschoren. Vijf seizoenen kwam de geboren Californiër uit voor de Chicago Bears. Op de depth chart stond cornerback achter zijn naam, maar furore maakte Fisher vooral als return specialist. Eén keer wist hij als zodanig een touchdown te scoren, en hij was in zijn laatste jaar onderdeel van het Super Bowl-winnende Bears-team dat de Patriots met 46-10 om zeep hielp.

In de USFL wordt hij dus de baas bij de Michigan Panthers, die overigens net als alle andere teams dit seizoen in Birmingham, Alabama spelen. Vanaf 16 april mag Fisher laten zien of hij het nog in zich heeft om de Panthers naar successen te leiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *