Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Hilberdink en Van Gorcum Player of the Week

Groningen Giants cornerback Jochem Hilberdink en Lightning Leiden running back Owen van Gorcum zijn door een jury van gelijkgestemden uitverkozen tot de Defensive en Offensive Player van de Week.

Hilberdink ving in de eerste competitieweek twee onderscheppingen en weerhield Lightning Leiden zo twee keer van score. Bovendien was de cornerback goed voor drie tackles, waaronder ééntje voor terreinverlies. Of Hilberdink aankomend week ook in actie komt in de thuiswedstrijd tegen Arnhem Falcons is onbekend. De verdediger is momenteel ziek, maar is vastberaden de wedstrijd niet te missen.

Aan aanvallende zijde van de bal was Owen van Gorcum in de wedstrijd tegen Groningen de gevierde man. De running back kreeg 18 keer de bal in de hand gedrukt en hier vergaarde hij 59 yards mee. Zijn touchdown zorgde uiteindelijk voor de onderscheidende punten. Of Van Gorcum aankomend weekend weer een belangrijke rol opeist, weten we zondag rond de klok van 18 uur. De Leidse formatie speelt de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Lelystad Commanders (kick-off 14 uur).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *