Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Traeger Grills Game of the Week: Groningen Giants willen opnieuw stunten tegen Arnhem

De Groningen Giants waren in speelronde één van de AFBN Eredivisie nog niet op het niveau dat ze dit seizoen hopen aan te tikken en treffen nu de Arnhem Falcons. Ongeveer een jaar geleden stuntten de Groningers tegen de Falcons met misschien wel de grootst upset van het afgelopen seizoen. Tijdens deze Traeger Grill Game of the Week hopen de noorderlingen op herhaling te gaan. We beschouwen voor met voorzitter, head coach én cornerback van de wit-groenen Jochem Hilberdink.

In de eerste speelronde speelden de Giants ook al thuis, toen kwam Lightning Leiden op bezoek. ,,Een wedstrijd met twee verhalen” volgens Hilberdink. ,,De verdediging heeft het goed gedaan, maakten mooie plays en scoorden een pick six.” Dat was, inclusief PAT, ook gelijk de enige score van Groningen. ,,De aanval haperde. Penalty’s waardoor we weer 10, 20 yards terug werden geworpen en een pijnlijke fumble.”

Het is wel te verklaren volgens de HC. ,,We zijn recent van playbook gewisseld en er zijn teveel spelers die nog niet volledig op elkaar ingespeeld zijn.” Bovendien is het lastig voor de Spaanse QB Martin Garriga om realistische scenario’s te trainen. ,,We hebben op trainingen niet genoeg mensen om een volledige d-line tegenover een volledige o-line te zetten.” Op andere posities zijn de problemen dit seizoen minder verzekert Hilberdink. Op wedstrijddagen is er goed 40 man ‘geared up’.

Zondag wachten de Arnhem Falcons. Een jaar en enkele dagen geleden zorgden de Giants – met Jochem Hilberdink noodgedwongen op quarterback – voor een daverende verrassing, eveneens thuis tegen de Gelderlanders. Het werd 12-0 met ook toen een hoofdrol voor de defense.

Of dat nu weer lukt is natuurlijk zeer de vraag. De Arnhemmers zorgden in de eerste speelronde van dit seizoen zélf voor een aardige schok door de Lelystad Commanders met 26-0 opzij te zetten. ,,We hebben geen gametape van Arnhem door de locatiewijziging (naar Utrecht, red.) van hun wedstrijd. Maar eigenlijk verwachtte ik dat de Commanders wel weer goed zouden zijn, met routiniers en nieuwe spelers uit Almere… Het kan ook een off-day zijn geweest. Maar wat we van de Falcons moeten verwachten, erg lastig te zeggen. Ze lijken toch weer een aardig team te hebben neergezet.”

Zondag om 14:00 barst de strijd los op Sportpark Corpus den Hoorn, en Gridiron is erbij aanwezig. Maar of dat ook geldt voor Jochem Hilberdink? ,,De laatste dagen zit ik ziek thuis, haha. Koorts. Ik heb een training moeten overslaan, maar zondag ben ik er gewoon weer! Ik verwacht gewoon te starten.” We gaan het zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *