Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Lightning Leiden in tweede helft langs Phantoms

Lightning Leiden heeft opnieuw gewonnen op weg naar de tweede Tulip Bowl finale op rij. In eigen huis wint de formatie met 34-8 van Flevo Phantoms. Daarmee blijft de ploeg uit Zuid-Holland ongeslagen in zes wedstrijden.

Lang ziet het er niet naar uit dat Leiden met zo’n hoge score de kleedkamers in gaat. De kansen zijn er in de eerste helft wel, maar worden niet afgemaakt. Drie turnovers leiden tot 10 punten, maar daar blijft het de voorste 30 minuten wel bij. Receiver Rabi Bunga is de target op de touchdown pass van Lars Wenger, nadat eerst een fieldgoal van de voet van Joshua Breurken maar net tussen de palen gaat.

De Leidenaren laten in de tussentijd verdedigend wel zien dat het tot de top van Nederland behoort. Flevo komt er niet doorheen, totdat Frank van Deventer in het derde kwart eindelijk een gaatje vindt met een touchdown catch.

Vanaf dat moment is het echter alleen nog maar eenrichtingsverkeer. Lightning Leiden vergroot de voorsprong door twee lange touchdown runs van Owen van Gorcum. In het vierde kwart zorgt een lange run after the catch ervoor dat de Leidse formatie nog een fieldgoal kan toevoegen aan het totaal (27-8).

Het huzarenstukje komt net voor tijd van receiver Breurken. Of het ‘by design’ is durven we niet te stellen, maar Breurken (die tevens als kicker en punter fungeert) doet een ‘alsof’ op de punt en zet het voor een lange touchdown run op een lopen, waarbij hij zelfs als hordeloper over een van de Flevolandse verdedigers heen springt op weg naar de endzone.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *