49ers en Shanahan tot 2025 verbonden

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Hoofdcoach van de San Francisco 49ers, Kyle Shanahan, is nog tot tenminste 2025 verbonden aan de Californiërs. De contractverlenging van Shanahan werd maandag bekend gemaakt door zijn werkgever.

De nu 40-jarige Shanahan had al zo’n vijftien jaar aan ervaring als American footballcoach toen hij in februari 2017 voor het eerst de hoogste in rangorde werd bij een NFL-team. De San Francisco 49ers kozen hem als opvolger van Chip Kelly, die slechts één seizoen in dienst was in Californië en na een 2-14 record de laan uit werd gestuurd.

Onder de uit Minneapolis afkomstige Shanahan behaalden de 49ers afgelopen jaar weer eens de Super Bowl. Na twee matige seizoenen lukte het de hoofdcoach om zijn manschappen naar de finale van het NFL-kampioenschap te loodsen, waar uiteindelijk verloren werd van de Kansas City Chiefs.

De NFL assistentcoach van het jaar uit 2016, toen hij als offensive coordinator in dienst was bij de Atlanta Falcons, zal hopen dat succes de komende vijf seizoenen te evenaren, zo niet te overtreffen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

AFBN zoekt bestuursleden

De AFBN komt langzaam uit een winterslaap, nu de versoepelingen rondom het coronavirus langzaam worden bekrachtigd. In de wandelgangen is sprake van een competitiestart eind

Lees verder »

NFL kijkt naar Duitsland

De National Football League lijkt uitgekeken op London als enige overzeese kolonie. De american football league kijkt nadrukkelijk naar Duitsland om in de nabije toekomst

Lees verder »