Positieve punten Nijmegen Pirates na nederlaag

Nijmegen Pirates kreeg afgelopen zondag een verlies toegediend door de Alphen Eagles. Toch zijn er opvallend veel positieve punten over de Nijmeegse formatie te noteren. Nijmegen gaf voornamelijk in de tweede helft goed tegenstand aan de Alphen, nadat het de eerste helft vooral als resultaat van turnovers op beslissende momenten de wedstrijd weggaf.

Opmerkelijk was dat de Nijmeegse aanvalslijn prima presteerde met veel onervaren spelers. De Nijmeegse quarterback Jameson Paesch, nog maar 18 jaar jong, kreeg zeer goede bescherming en werd geen enkele keer gesackd . Hij bleek de prima back-up te zijn voor de afwezige Jeroen van Hilten. Debuterende lineman  Raymond de Ries maakte veel indruk, evenals zijn de eveneens nieuwe receiver Dirk Pesman die bij de eerste de beste gevangen bal meteen terreinwinst boekte. Geholpen ook door prima rushing van running backs Steven Austin en Mitch van Loon completeerde de aanval de als altijd solide Nijmeegse verdediging die echter ook met veel afwezige spelers kampte. Daarmee maakte Pirates ondanks de duidelijke nederlaag een meer dan behoorlijke indruk bij de seizoensopening.

Komende zondag mogen de Nijmegenaren tegen de runner-up van vorig jaar Amsterdam Crusaders laten zien dat de goede teamprestatie niet eenmalig was. Nijmegen treedt dit wedstrijd waarschijnlijk aan zonder linebacker Felix van den Berg. Hij raakte zondag in het eerste kwart geblesseerd aan zijn knie en moest noodgedwongen stoppen.

What...!?

De Gridiron Nieuwsbrief. Helemaal gratis. Hartstikke vrijblijvend. Absoluut onmisbaar.

And you did NOT sign up yet...?

image1-transp-H180
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Never Ever Miss a Down

Helemaal gratis, hartstikke vrijblijvend en absoluut onmisbaar.
De Gridiron Nieuwsbrief. Sign up!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.