Week 15: GridIron’s Headlines & Flatlines

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

In week 15 vielen aardig wat beslissingen richting de play-offs. Dat brengt natuurlijk headlines en flatlines. De opper-flatline kwam echter uit een kamertje in New York.

Flatlines

3. Aaron Rodgers
De quarterback van de Green Bay Packers werd duidelijk te vroeg gebracht. Veelvuldig te korte passes en bovenal drie interceptions waren de inleiding tot een verloren wedstrijd en mede dankzij de gewonnen wedstrijd van de Falcons is het seizoen van de ‘Cheeseheads’ nu voorbij. Geen status voor Rodgers als verlosser die de Packers de playoffs in zou doen sluipen als outsiders. Daarmee is de kans groot dat de voormalig MVP uitgespeeld is voor dit jaar. Waarom zou je je ster in week 16 en 17 voor de leeuwen gooien als er niets meer op het spel staat?

2. Defense Philadelphia Eagles
Alle ogen waren gericht op quarterback Nick Foles bij de Eagles. Die deed het echter buitengewoon goed: foutloos én 4 touchdowns. De defensie had de ogen op zich gericht ná de wedstrijd. De Eagles gaven 29 punten toe aan een zwalkend New York Giants team. Dat geeft te denken richting de play-offs, maar misschien is het maar een kleine ‘hick-up’.

1. Booth review
De officials vanuit de regiekamer in New York waren het verhaal na speelronde 15. Bij de Carolina Panthers werd verrassend genoeg een incompletion omgezet in een touchdown, waar bij de topper in Pittsburgh een gamewinning touchdown van Jesse James van de Steelers werd omgezet in een incompletion. De video-referee wil dus niet altijd werken.

Headlines:

3. Jimmy Garoppolo
Omdat de 49ers al tijden kansloos zijn dit seizoen, krijgt hij niet de schijnwerpers die hij verdient. Maar quarterback Jimmy Garoppolo is inmiddels 5 overwinning uit 5 wedstrijden. De laatste speler die dat deed in zijn eerste vijf basisplaatsen heet Ben Roethlisberger.

2. Jacksonville Jaguars
De Jaguars gaan voor het eerst in tien jaar weer naar de playoffs. Ze deden dit in niet mis te verstane worden tegen divisiegenoot Houston Texans. Met 45-7 werd gehakt gemaakt de rivalen. Hierbij was het opvallend dat rookie receivers Jaydon Mickens en Keelan Cole dé mannen waren door de lucht. Blijkt de ploeg opeens ‘depth’ te hebben in hun selectie.

1. Todd Gurley III
Met vier touchdowns mag je wel zeggen dat je een groot aandeel hebt gehad in een cruciale zege voor de Los Angeles Rams. Op vijandig terrein van naaste belager Seattle Seahawks nota bene. De ‘Hawks kregen aan alle kanten van de bal de volle laag. Exponent was Gurley III met 152 rushing (gem. 7,2 per carry) én 45 receiving yards. Daarbij kwamen drie van zijn vier touchdowns eveneens over de grond. Met alle MVP-kandidaten die geblesseerd wegvallen zag hoofdcoach Sean McVay de kans schoon zijn pupil te promoten als gegadigde.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

AFBN zoekt bestuursleden

De AFBN komt langzaam uit een winterslaap, nu de versoepelingen rondom het coronavirus langzaam worden bekrachtigd. In de wandelgangen is sprake van een competitiestart eind

Lees verder »

NFL kijkt naar Duitsland

De National Football League lijkt uitgekeken op London als enige overzeese kolonie. De american football league kijkt nadrukkelijk naar Duitsland om in de nabije toekomst

Lees verder »