Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Preview Arnhem Falcons – Nijmegen Pirates

Ook in Gelderland speelt men vandaag een Derby: Voor de tweede maal in evenzoveel weken staan de Falcons en Pirates tegenover elkaar. In de return van de Gelderse derby reizen de Pirates naar het mooiste football complex in Nederland om zichzelf te revancheren voor de eerste wedstrijd. Of in ieder geval een poging te doen. Door: Pascal Matla.

Want het gaat niet goed in Nijmegen. De Pirates bezetten de vierde plek in Poule A met 0 punten voor en 100 punten tegen. Elke wedstrijd ging met grote cijfers verloren en de Pirates hebben nog geen goede drive op offense neer kunnen zetten. Wellicht kan dit te maken hebben met de coachwissel en de daarbij behorende opstart problemen. Mocht dit het geval zijn, dan wordt het tijd om in de vierde wedstrijd van het seizoen wat vooruitgang te zien.
De Arnhem Falcons kwamen vorige week in actie tegen de Panthers uit Amsterdam. Hier werd redelijk makkelijk gewonnen. De running game draait en quarterback AJ Hobbelink leert zijn receivers beter te kennen. Vooral de chemie met Jermaine Ramsey lijkt goed op gang te komen. Het zonnetje schijnt in Arnhem en men is klaar voor de volgende overwinning.De Matchup
Vandaag is de matchup een interessante. De meest productieve offense versus de minst productieve offense (in yards). De Falcons leiden de league in total yards gained met 288 yards/game. De Pirates moeten het doen met heel wat minder, namelijk 56 yards/game. Het lijkt op het eerste gezicht eenrichtingsverkeer te worden richting de endzone van Nijmegen.

Spelers om in de gaten te houden
De running game van de Falcons bestaat vooral uit Lennard Harris en Brandon Stamper. Het tandem is goed voor ruim 400 yards over de grond. Quarterback AJ Hobbelink heeft in receivers Jermaine Ramsey en Matt Newman twee veelgezochte targets. Op defense leidt Milan Lentze nog steeds de league met 4 interceptions.

Bij Nijmegen zijn de ogen gericht op Steven Austin die de meeste carries krijgt als running back. Quarterback Jameson Paesch moet zijn ritme nog vinden en hoopt te kunnen connecten met receiver Bart Ebben. Georgino Paesch leidt de Nijmegenaren op defense met 2 interceptions.

Onze voorspelling
Eigenlijk neigt deze Derby naar de categorie ‘oneerlijk’. Wij verwachten dan ook dat de Arnhem Falcons zich houden aan de balans in de league en makkelijk winnen: 34-6.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *