Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Megatron is done

Calvin Johnson heeft vandaag de kogel door de kerk geschoten die ‘retirement’ heet. Net als voormalig-runningback Barry Sanders stopt ‘Megatron’ als 30-jarige legende bij de Lions, maar zonder Super Bowl-ring. 

Vier jaar geleden tekende Johnson nog een achtjarige contractverlenging ter waarde van 132 miljoen dollar. Sinds de laatste reguliere speelronde gonsde het al van de geruchten dat de Lions’ receiver zou stoppen. Boze tongen beweren dat hij zich zorgen maakte over de veiligheid van de sport.

Het blijft zonde, want van de actieve receivers was ‘Megatron’ na Larry Fitzgerald degene met de meeste touchdowns achter zijn naam (83 stuks) en was hij vijfde in receiving yards met 11,619. In de ranglijst aller tijden staat hij daarmee respectievelijk 22ste en 27ste. Hij lijkt daarmee te vroeg te stoppen na negen seizoenen met zijn 30 jaar. Twee jaar doorgaan was niet ondenkbaar en met zijn gemiddelden had hij makkelijk de top tien aller tijden onder de receivers kunnen bereiken. Calvin Johnson had misschien wel de meest ideale fysieke eigenschappen voor een receiver, gecombineerd in één persoon: groot, snel, sterk, slim en balvaste handen.

Hall of Fame of niet?
Zowel Barry Sanders als Calvin Johnson speelden hun hele actief NFL-carrière bij de Detroit Lions. Beide schitterden in individuele prijzen en records, maar hadden de pech te spelen bij een team welke nog nooit een Super Bowl won. Barry Sanders wist wel al de Hall of Fame te bereiken in 2004. Hij had echter wel iets meer rushing records op zijn naam staan dan Johnson receiving records heeft. Bovendien bereikte hij in al zijn tien seizoenen tien keer de Pro Bowl. Johnson bleef in negen seizoenen op zes uitverkiezingen voor het veredelde sterrenbal.

Hoe dan ook blijft Calvin Johnson wel de snelste receiver in de geschiedenis van de NFL die de barrière van 10.000 receiving yards wist te slechten. Daarnaast verpulverde hij het single season record voor receiving yards van levende legende Jerry Rice tot 1964 yards. Bovendien heeft hij de meest opeenvolgende wedstrijden met 100+-receiving yards (8) en evenaarde de meeste 100+-wedstrijden in één seizoen (11).

De vraag aan u, gewaardeerde lezer is, of Calvin Johnson Hall of Fame materiaal is… of is hij in het zicht van de finish van Canton, Ohio gestrand?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *