Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Wie wordt gedwongen tot Hard Knocks?

Er zijn acht ploegen die door de NFL gedwongen kunnen worden om de hoofdrol te spelen in HBO Hard Knocks. De Ravens, Browns, Titans, Colts, Eagles, Bears, Buccaneers of Saints krijgen mogelijk een reality-show in de maag gesplitst. Tenminste als geen andere franchise zich vrijwillig meldt.

Sinds 2001 draait de reality serie, waarbij een inkijkje wordt gegeven in trainingskamp en het leven in de NFL. Een interessante optie voor fans, maar de ploegen zitten er niet op te wachten. Omdat het een opgave bleek om vrijwillig franchises te vinden voor Hard Knocks, vond Roger Goodell het als dictator van de NFL gepast om ploegen te kunnen verplichten.

Je kunt verplicht worden als organisatie als je 1) de laatste tien jaar al niet in Hard Knocks hebt gezeten, 2) als je de laatste twee jaar niet in de playoffs hebt gespeeld én 3) als je geen nieuwe hoofdcoach hebt. Ploegen die vrijwillig mee willen doen krijgen uiteraard voorrang.

2017 ontsnappingsroute:
Voor 2017 heeft nog niemand zich vrijwilligers gemeld en hebben we volgens Goodell’s regels de acht genoemde ploegen als kanshebber voor een leven als reality-franchise.

De Ravens lijken overigens de dans wel te gaan ontspringen.  Zij stonden in 2001 centraal in de allereerste Hard Knocks. Aangezien Goodell graag zoveel mogelijk franchises in beeld wil brengen, zal hij niet willen gaan voor een tweede seizoen Ravens. Immers, toen de Bengals in 2013 voor de tweede keer meededen stelde hij direct zijn ‘verplichting’ in.

Mochten de Saints nog van Goodell’s lijstje af willen, dan doen ze er goed aan om mee te werken als een andere ploeg hun hoofdcoach Sean Payton wil contracteren (De Rams zouden interesse hebben). Daarmee voldoen ze namelijk niet meer aan randvoorwaarde 2. Maar om daarom nu je hoofdcoach te laten vertrekken…

Hard Knocks = Invincible?
Misschien zijn de Eagles wel de mooiste optie. Kunnen ze misschien nog wat dingen kopiëren van de film Invincible. Een reality remake van Vince Papale zou mooi beeldmateriaal kunnen brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *