Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Receiver Michael Thomas op trade block in N’Awlins

Circa twee weken geleden kwam het nieuws naar buiten dat wide receiver Michael Thomas van de New Orleans Saints deze zomer onbereikbaar was voor de medische staf van het team. Contact was noodzakelijk, omdat Thomas een slopende enkelblessure had opgelopen en de staf een behandeltraject met hem wilde bespreken.

Uiteindelijk ging Thomas veel later dan gepland onder het mes. In plaats van in januari kwam de operatie in juni. Die situatie lijkt nu te leiden tot het einde van het dienstverband van Thomas bij de Saints.

Thomas voelde zich de gebeten hond toen het nieuws naar buiten kwam en plaatste hier een cryptische tweet over. “They tried to damage your reputation. You saved theirs by not telling your side of the story,” schreef hij.

De wrevel tussen Saints en Thomas loopt nu al meer dan een jaar. Vorig seizoen kwam het niet tot een trade, maar dit seizoen lijkt de ploeg bereid om de wide receiver van de hand te doen.

Thomas is statistisch gezien een van de beste receivers uit de teamgeschiedenis. Hij is vierde op de all-time lijst in recepties met 510, na Joe Horn, Eric Martin en Marques Colston. Het tempo waarmee hij de 510 recepties vergaarde is indrukwekkend. Thomas heeft er slechts vijf seizoenen voor nodig gehad. Dit komt met name dankzij een streak van drie seizoenen met meer dan 100 receptions in een seizoen. Tussen 2017 en 2019 klom Thomas van 104 naar 125 naar een NFL-record van 149 vangballen per seizoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *