Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Laatste pitbull uit Michael Vick Bad Newz Kennels overleden

Frodo is overleden. De laatst overgebleven hond uit de Michael Vick Bad Newz Kennels is op 15-jarige leeftijd ingeslapen.

Frodo werd in 2007 bevrijd uit de illegale hondenvechtring van Atlanta Falcons quarterback Michael Vick. Hij was een van de 48 vechthonden die door dierenrechtenorganisaties werden bevrijd en elders ondergebracht. BAD RAP, een groep uit Oakland, zorgde voor een goed onderkomen van de hond bij de familie Ramirez. Deze familie behandelde Frodo de afgelopen veertien jaar ‘als een prins’ en kondigde op 20 december via Facebook zijn overlijden aan.

De overlevende honden van Bad Newz Kennels werden liefkozend ‘de Vicktory Dogs’ genoemd.

Michael Vick, op het hoogtepunt van zijn loopbaan in 2007 bij de Atlanta Falcons, gaf toe dat hij illegale hondengevechten organiseerde en daar geld aan verdiende. Hij gaf tevens toe slecht presterende honden te hebben vermoord. Vick bracht 21 maanden door in de gevangenis en werd door de National Football League daarna gerehabiliteerd. Hij speelde na zijn periode in de gevangenis nog zeven seizoenen in de NFL, onder meer dankzij de begeleiding van coach Tony Dungy.

De Falcons wilde niets meer met Michael Vick te maken hebben en ontsloegen de quarterback net toen hij uit weer uit de bak kwam. Bij de Philadelphia Eagles kwam hij vanaf 2009 weer tot bloei. Dat leidde in 2010 tot de ‘Comeback Player of the Year Award’ en een vierde uitverkiezing tot de Pro Bowl. Michael Vick kondigde in 2017 zijn pensioen aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *