Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Kevin Boerman vraagt Trojans op zoek te gaan naar nieuwe head coach

De 010 Trojans kunnen op zoek naar een nieuwe head coach. Dat gaf huidig leidsman Kevin Boerman na afloop van de verloren Tulip Bowl in en tegen Amsterdam aan tegenover Gridiron.nl. Boerman wil wel aanblijven als offensive coordinator, de rol die hij dit seizoen in combinatie met het hoofdcoachschap vervulde.

,,Ik heb de club verzocht op zoek te gaan naar een nieuwe head coach. Ik heb gemerkt dat ik HC en OC niet goed kon combineren.” Boerman benadrukt dat hij die laatste functie wel graag blijft bekleden. ,,Ik hoop dat er een head coach komt die over weg kan met mij als OC, want ik hoop wel weer gewoon langs de lijn te staan volgend seizoen.”

Het terugtreden als hoofdcoach is een bewuste keuze van Boerman. ,,Het managen wat bij de rol van hoofdcoach komt kijken, daar ben ik gewoon niet goed in. Dat trek ik ook gewoon niet, met een baan ernaast.”

De Trojans verloren de Tulip Bowl afgelopen zondag met recordcijfers van de Amsterdam Crusaders. In Amsterdam werd het 50-0 voor de hoofdstedelingen. Toch kunnen de Rotterdammers terugkijken op een goed seizoen, waarin de club door in groep B boven Lelystad Commanders te eindigen en de Tulip Bowl te halen boven verwachting presteerde met een onervaren roster.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *