Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Nieuwe algemene ledenvergadering AFBN op 23 april

Er komt eindelijk weer een algemene ledenvergadering. Inzage in bestuursstukken en de agenda leert dat de bestuursleden elkaar op 23 april 2022 fysiek ontmoeten in de kantine van handbalvereniging Saturnus in Leiden.

Op de AFBN algemene ledenvergadering eind april moeten harde noten worden gekraakt. Zo geeft de ALV inzage in de financiële ontwikkeling van de bond tijdens de coronajaren en kijkt het vooruit naar een meerjarenbeleidsplan 2021-2025. De bestuurders hebben hiervoor een lijvig plan ontvangen met een gedetailleerde begroting die in een eerder stadium reeds door de ALV is goedgekeurd. De bestuurders moeten op 23 april de hamer stuk slaan op de begroting voor 2022.

Tijdens de ALV is er tevens een presentatie over de BNL, wat enigszins tot vraagtekens leidt. De finale van het pilotseizoen van de BNL is namelijk anderhalve maand na de ALV gepland in Beringen, zonder dat de huidige AFBN-bestuursleden überhaupt weten wat de plannen van deze grensoverschrijdende liga zijn. Wat wel duidelijk wordt uit stukken is dat de BNL op zoek is naar een ‘qualitative en marketable football experience’ dat de sport in Nederland en België naar een hoger niveau tilt. Ongetwijfeld zal de presentatie binnen de gelederen nogal wat vragen opwerpen.

De vergadering wordt ook aangewend om een aantal kandidaatstellingen kenbaar te maken. Zo duiken de namen van Rob van Kessel en Javier Sanchez op in de notulen, maar wordt verder niet ingegaan om de reden van de kandidaatstelling. Ook staat de herverkiezing van bestuurslid Technische Zaken Theo Dankers op het programma. 

3 reacties

  1. Ik had mijzelf al vijf (5) maanden geleden (of zo) aangemeld als Bestuurslid bij de AFBN, was een tijdje de enigste kandidaat voor Secretaris (aldus een AFBN Bestuurslid), maar wordt nu niet eens meer genoemd als mogelijke kandidaat, noch heb ik een uitnodiging ontvangen voor deze AFBN ALV. Kan iemand mij dat uitleggen?

  2. Hi Patrick, wij hebben helaas niets met het bestuur te maken, dus je zult je tot de voorzitter moeten wenden voor meer uitleg hierop. Groet en succes ermee!

  3. Heb ik reeds gedaan en een vaag antwoord terug gekregen dat ze me al eind December hadden kunnen geven doch gewacht hebben met het uitschrijven van een ALV tot ze (in ieder geval) nog één aanmelding voor Secretaris binnen hadden, waarna ze mij konden afmelden, tja what’s new in NL?

Reacties zijn gesloten.

Jeroen’s Scramble: One Love

De wereld staat in het teken van het Wereldkampioenschap (gewoon) voetbal. Daarbij horen dit keer discussies over de ‘One Love’-armband, de corrupte FIFA en mensenrechten

Lees verder »