Safety Alphen Eagles: “Enorm respect voor Crayton”

Free safety Danny van Brussel van Alphen Eagles heeft zich uitgesproken voor een nieuwe hoofdcoach met internationale ervaring. Dit blijkt uit een rondvraag op zondagmorgen bij verschillende sterkhouders van de Alphense selectie (Foto: Bob de Calonne). Alhoewel van Van Brussel een officiele reactie over de wederzijdse contractopzegging met Estrus Crayton liever aan het bestuur overlaat, wil hij graag benadrukken dat de Eagles een prachtig jaar onder zijn bewind hebben gekend. “Als selectie waren wij heel erg blij met Estrus. Er heerst onder het team een enorm respect voor hem als coach en als mens.”

Nu de voormalig speler van USC het veld als hoofdcoach moet ruimen voor zijn opvolger gaat Van Brussel er prat op dat Alphen iemand aantrekt met college en NFL (Europe) ervaring. Hij zegt dit met een kwinkslag. De gedachten van Van Brussel gaan namelijk meteen uit naar Voorburg, waar Pascal Matla woont. “Persoonlijk vind ik hem de beste coach die ik ooit in Nederland heb gehad. En misschien ook wel buiten Nederland,” zo zegt de 1.83 meter lange kwaliteitsspeler. “Ik heb de eer gehad om Pascal destijds te benaderen voor een functie bij de Eagles. Ik sta daar nu nog steeds met 100% achter.”

Ook als de keuze niet in de richting van de voormalig speler van de New Orleans Saints valt, zal Van Brussel zijn beste beentje voor zetten voor de Alphenaren: “Wie onze hoofdcoach volgend jaar ook zal zijn, ik zal er voor hem staan!”.

Andere sterkhouders van de selectie, zoals Richard Bouthoorn en Errol Zeefuik waren niet beschikbaar voor commentaar. Het bestuur van Alphen heeft de spelers gevraagd zo min mogelijk te reageren op speculaties.

0 reacties

  1. Kan en wil Danny van Brussel reageren op de geruchten dat Alphen financieel in zwaar
    weer terecht gekomen is? Klopt het dat het EFAF avontuur, de reiskosten account
    en het honoreren van de HC te zwaar op de begroting drukt?

What...!?

De Gridiron Nieuwsbrief. Helemaal gratis. Hartstikke vrijblijvend. Absoluut onmisbaar.

And you did NOT sign up yet...?

image1-transp-H180
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Never Ever Miss a Down

Helemaal gratis, hartstikke vrijblijvend en absoluut onmisbaar.
De Gridiron Nieuwsbrief. Sign up!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.