Arnhem Falcons vraagt VAR aan

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Arnhem Falcons heeft bij de wedstrijdcommissie uitleg gevraagd over een omstreden penalty in de wedstrijd tegen Lelystad Commanders.

Door de penalty werd een 87-yard touchdown run van running back Lennard Harris teruggefloten. De coach van Arnhem zou zich op de play in kwestie schuldig hebben gemaakt aan sideline interference.

Volgens het reglement behelst sideline interference het hinderen van de referees aan de zijlijn. Hiervoor moet een coach zich binnen bepaalde gebieden langs de zijlijn begeven. Volgens Arnhem Falcons was de coach box in Lelystad niet goed afgekaderd en was de restricted area te klein. Volgens de Falcons was deze nauwelijks een meter breed, waar 1,80 meter niet misstaat.

Arnhem verwijst verder naar het NCAA-reglement. Dat reglement, dat ook als basis dient voor de Nederlandse competitie, is glashelder. Een eerste overtreding moet worden afgedaan met een waarschuwing. Pas een tweede en een derde overtreding mogen worden bestraft met een yardage penalty.

Volgens het NCAA-reglement had de 87-yard touchdown run van Lennard Harris dus kennelijk nooit afgekeurd mogen worden. Harris zette met zijn run de 0-6 op het scoreboard.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

AFBN zoekt bestuursleden

De AFBN komt langzaam uit een winterslaap, nu de versoepelingen rondom het coronavirus langzaam worden bekrachtigd. In de wandelgangen is sprake van een competitiestart eind

Lees verder »

NFL kijkt naar Duitsland

De National Football League lijkt uitgekeken op London als enige overzeese kolonie. De american football league kijkt nadrukkelijk naar Duitsland om in de nabije toekomst

Lees verder »