Black Monday: ontslagen hoofdcoaches stapelen zich op

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

De NFL-teams hebben geen rekening gehouden met feestelijkheden naar aanleiding van Oud & Nieuw. Ook dit seizoen is de term ‘Black Monday’ van kracht en zijn inmiddels vier hoofdcoaches naar het UWV gestuurd.

Jack Del Rio was gisteravond de eerste coach, die te horen kreeg dat hij niet meer welkom is op de trainingsfaciliteiten van zijn team. De Oakland Raiders stuurden vrijwel meteen na de verloren partij tegen de Los Angeles Chargers (30-10) een persbericht uit. Del Rio bracht het nieuws zelf tijdens de persconferentie naar aanleiding van de wedstrijd. Interessant aan het gegeven is dat in het geruchtencircuit het ontslag al rondging, maar dat de Raiders pas naar buiten zouden komen als het een kans had om hoofdcoach Jon Gruden uit de Monday Night broadcast booth te lokken. Nu het ontslag is aangekondigd, is het wachten op ‘Chucky’s Revenge’.

Vrijwel tegelijkertijd met het ontslag van Del Rio werd ook Chuck Pagano bij de Indianapolis Colts een halt toegeroepen. Het lukte Pagano niet om er zonder Andrew Luck een seizoen van betekenis uit te persen.

Een van de betere hoofdcoaches uit de geschiedenis van de Detroit Lions kreeg ook zijn ‘pink slip’. Jim Caldwell is door de ploeg uit de Motor City verzocht zijn heil elders te zoeken, nadat de ploeg dit seizoen in het zicht van de finish opzichtig faalde. Met een 36-28 overall record is hij de eerste coach in Detroit die de ploeg verlaat met een winning record. Gezien de connecties van General Manager Bob Quinn met het New England Patriots regiem is het niet ondenkbaar dat de ploeg inzet op de komst van New England Patriots defensive coordinator Matt Patricia.

Meest recentelijk werd John Fox uit zijn lijden verlost bij de Chicago Bears. Fox, die een overall record in zijn loopbaan heeft van 123-113, kreeg het bij de Bears niet aan de praat. In zijn drie seizoenen stapelde hij ‘losing season’ op ‘losing season’. Het ownership is ervan overtuigd dat er met quarterback Mitch Trubisky meer uit te halen is.

De verwachting is dat ook Vance Joseph later vandaag een slagveld bij Denver Broncos niet overleefd.

Wil je met American football-minded people praten en een nachtje doorhalen tijdens Super Sunday? Kom dan naar de Super Bowl Party in Hard Rock Cafe Amsterdam. Ook dit seizoen organiseert Gridiron in samenwerking met het restaurant de enige officiele party van Nederland. Come and have fun, bestel je tickets hieronder!

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

AFBN zoekt bestuursleden

De AFBN komt langzaam uit een winterslaap, nu de versoepelingen rondom het coronavirus langzaam worden bekrachtigd. In de wandelgangen is sprake van een competitiestart eind

Lees verder »

NFL kijkt naar Duitsland

De National Football League lijkt uitgekeken op London als enige overzeese kolonie. De american football league kijkt nadrukkelijk naar Duitsland om in de nabije toekomst

Lees verder »