Britse coach Aden Durde aan de slag in NFL

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Aden Durde wordt de eerste Britse coach die full-time aan de bak gaat in de National Football League. De 37-jarige Londenaar gaat bij Atlanta Falcons aan de slag als defensive quality control coach.

Durde is een bekende naam voor volgers van NFL Europe. De Engelsman speelde zes seizoenen lang linebacker in de Europese league, waaronder bij Scottish Claymores en Hamburg Seadevils. Zijn inspanningen als speler zorgde er zelfs voor dat hij tijd doorbracht op de practice squads van Carolina Panthers en Kansas City Chiefs.

Ook Durde is wat jaartjes ouder geworden en overzag recentelijk de football development tak van NFL UK, waar hij zich bezig hield met het International Player Pathway programma. In die hoedanigheid bezorgde hij vier internationale talenten een plek op de practice squad in 2017.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

AFBN zoekt bestuursleden

De AFBN komt langzaam uit een winterslaap, nu de versoepelingen rondom het coronavirus langzaam worden bekrachtigd. In de wandelgangen is sprake van een competitiestart eind

Lees verder »

NFL kijkt naar Duitsland

De National Football League lijkt uitgekeken op London als enige overzeese kolonie. De american football league kijkt nadrukkelijk naar Duitsland om in de nabije toekomst

Lees verder »